17/08/2020 17/08/2020 Στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης στο Παγγαίο όρος πανηγύρισαν την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την επόμενη, Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.  Κατά τη Θεία Λειτουργία διαβάστηκε η ποιμαντορική...
17 Αυγούστου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 18:47

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης στο Παγγαίο όρος πανηγύρισαν την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την επόμενη, Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. 

Κατά τη Θεία Λειτουργία διαβάστηκε η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου όπου τονιζόταν ο πανηγυρικός χαρακτήρας της εορτής και εξέφραζε τη χαρά του για την επιστοφή της Εκκλησίας της Παναγίας στην Πετρούσα στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Πετρούσας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε αγιασμός στη φιάλη της Μονής και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας μίλησε για τη Θεοτόκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων