22/01/2021 22/01/2021 Με την ευλογία του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του θα εορτάσει και φέτος τη μνήμη του (23/1). Εκ της Μονής ανακοινώθηκε ότι αυτή θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, 23ης Ιανουαρίου, για τους ευλαβείς προσκυνητές, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγιειονομικών μέτρων, όπως αυτά καθορίζονται από την ισχύουσα Κοινή...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 19:21
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2021 - 20:19

Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Με την ευλογία του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του θα εορτάσει και φέτος τη μνήμη του (23/1). Εκ της Μονής ανακοινώθηκε ότι αυτή θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, 23ης Ιανουαρίου, για τους ευλαβείς προσκυνητές, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγιειονομικών μέτρων, όπως αυτά καθορίζονται από την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το πρωί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους είχε ανακοινώσει πως οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν χωρίς την παρουσία πιστών, απόφαση η οποία πάρθηκε εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων κατά της πανδημίας:

α) απαγόρευσης κυκλοφορίας,

β) περιορισμού μετακινήσεων και

γ) αποφυγής συγχρωτισμού.

Μάλιστα, η ανακοίνωση έγραφε ότι οι πύλες της Ιεράς Μονής θα παραμείνουν κλειστές και θα ανοίξουν για τους πιστούς μετά την απόλυση των ιερών ακολουθιών, για την ατομική προσευχή των προσκυνητών.

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος προτρέπει για την τήρηση των μέτρων προστασίας και επικαλείται για όλους τους ευλαβείς χριστιανούς την ευλογία του Αγίου Διονυσίου, προστάτη και εφόρου όλης της Πιερίας».

Στο τέλος της δικής τους ανακοίνωσης, οι μοναχές εύχονται, διά πρεσβειών, του Αγίου Διονυσίου, να απαλλαχθεί ο κόσμος από την παρούσα νόσο και τον φόβο που υπάρχει στις ψυχές μας να τον αντικαταστήσει η ελπίδα, η ειρήνη και η αγάπη του Χριστού.

 

Σημειώνεται πως η Ιερά Μονή αφιερώθηκε στην Αγία Τριάδα, μετά από θεία αποκάλυψη, αλλά αργότερα επικράτησε να ονομάζεται από τον ιδρυτή της, Άγιο Διονύσιο, που δημιούργησε ένα μνημείο σπάνιας αρχιτεκτονικής και αισθητικής, ιδανικά ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων