17/08/2020 17/08/2020 Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εκοιμήθη εν Κυρίω, πλήρης ημερών, σήμερα το πρωί, η σεβάσμια γερόντισσα μοναχή Θεοδώρα της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας. Η μοναχή Θεοδώρα (κατά κόσμον Ανθή Μπέη) γεννήθηκε το 1927 στα Μέγαρα Αττικής. Σε ηλικία 28 ετών εισήλθε ως δόκιμη μοναχή στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας...
17 Αυγούστου, 2020 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 12:58

Στην αγκαλιά της Παναγίας η μοναχή Θεοδώρα της Ιεράς Μονής Δαμάστας

Διαδώστε:
Στην αγκαλιά της Παναγίας η μοναχή Θεοδώρα της Ιεράς Μονής Δαμάστας

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εκοιμήθη εν Κυρίω, πλήρης ημερών, σήμερα το πρωί, η σεβάσμια γερόντισσα μοναχή Θεοδώρα της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας.

Η μοναχή Θεοδώρα (κατά κόσμον Ανθή Μπέη) γεννήθηκε το 1927 στα Μέγαρα Αττικής.

Σε ηλικία 28 ετών εισήλθε ως δόκιμη μοναχή στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας όπου και παρέμεινε για 65 χρόνια έως και το τέλος της επιγείου ζωής της.

Με εντολή και ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Αμβροσίου εκάρη μοναχή από τον πνευματικό της Ιεράς Μονής Αγιορείτη Ιερομόναχο π. Ιλαρίωνα Τσόντζο μετονομασθείσα σε Θεοδώρα μοναχή, ενώ αργότερα υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού έλαβε το μεγάλο και Αγγελικό σχήμα.

Διακρινόταν για το ευσεβές του χαρακτήρος της, για το γνήσιο παραδοσιακό μοναχικό ήθος με το οποίο έζησε σε όλη της τη ζωή, για την εργατικότητα της καθώς το χαμόγελο και το εύθυμο του χαρακτήρος της με το οποίο καλωσόριε όλους τους προσκυνητές και όλα τα πνευματικά της παιδιά.

Η Εξόδιος Ακολουθία της θα τελεστεί αύριο Τρίτη 18 Αυγούστου στις 11:00 π.μ. στο καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και στην συνέχεια στο κοιμητήριο της Μονής θα πραγματοποιηθεί η ταφή του σκηνώματός της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων