20/09/2020 20/09/2020 Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας, Μονή στην οποία εκάρη μοναχός και είναι η Μονή της μετανοίας του, τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στις 19 Σεπτεμβρίου το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατ’ αυτή την ημέρα κάθε έτος τελείται Ιερά Αγρυπνία στην Μονή Βουλκάνου, μετά το πέρας της οποίας γίνεται η...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 22:27

Στην Ι. Μονή της μετανοίας του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Διαδώστε:
Στην Ι. Μονή της μετανοίας του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας, Μονή στην οποία εκάρη μοναχός και είναι η Μονή της μετανοίας του, τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στις 19 Σεπτεμβρίου το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Κατ’ αυτή την ημέρα κάθε έτος τελείται Ιερά Αγρυπνία στην Μονή Βουλκάνου, μετά το πέρας της οποίας γίνεται η κάθοδος της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στην πόλη της Μεσσήνης. Το συγκεκριμένο έθιμο ανάγεται στον 18⁰ αιώνα, όταν η Παναγία με θαυμαστό τρόπο έσωσε και λύτρωσε τον λαό από την πανούκλα.

Εμφανώς συγκινημένος αλλά και με αισθήματα χαράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την φιλοξενία και την ευκαιρία που του δόθηκε να λειτουργήσει στο μοναστήρι.

Διαβάστε Ακόμα – Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Παναγία «Βουλκανιώτισσας»

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων