20/09/2020 20/09/2020 Με μια σεμνή τελετή η πόλη της Μεσσήνης υποδέχθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της Ιεράς Καθέδρας της, το ιστορικό Μοναστήρι του Βουλκάνου. Με ευλάβεια και συγκίνηση ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο λαός με επικεφαλής τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 18:46

Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Παναγία “Βουλκανιώτισσας”

Διαδώστε:
Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Παναγία “Βουλκανιώτισσας”

Με μια σεμνή τελετή η πόλη της Μεσσήνης υποδέχθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της Ιεράς Καθέδρας της, το ιστορικό Μοναστήρι του Βουλκάνου.

Με ευλάβεια και συγκίνηση ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο λαός με επικεφαλής τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκαν το Ιερό Κειμήλιο, το οποίο εναποτέθηκε στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέσθηκε την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για τις δύσκολες μέρες που διανύει ο λαός, αλλά και η πατρίδα μας. Συνάμα αναφέρθηκε στην υγειονομική κρίση, ζητώντας πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και σημείωσε ότι με ενότητα και χωρίς ατομισμό θα μπορέσουμε να εξέλθουμε σύντομα από τις όποιες δοκιμασίες.

Προ της υποδοχής στον Μετοχιακό Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση στην Παναγία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Ιερέων.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος και Ανδρ. Τσουκαλάς, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων