24/07/2019 24/07/2019 Ένα μοναδικό αφιέρωμα πραγματοποίησε το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» στην Ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος. Στο επίκεντρο είναι η Παράδοση και η Ιστορία της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μονή ονομάστηκε «Φανερωμένη» επειδή η πρώτη εικόνα της Παναγίας, που είχε παραγγελθεί στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφθηκε σχεδιασμένη πάνω στο...
24 Ιουλίου, 2019 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2019 - 9:06

Αποστολή Λευκάδα. Τα σπάνια κειμήλια της Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης

Διαδώστε:
Αποστολή  Λευκάδα. Τα σπάνια κειμήλια της Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης

Ένα μοναδικό αφιέρωμα πραγματοποίησε το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» στην Ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος. Στο επίκεντρο είναι η Παράδοση και η Ιστορία της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μονή ονομάστηκε «Φανερωμένη» επειδή η πρώτη εικόνα της Παναγίας, που είχε παραγγελθεί στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφθηκε σχεδιασμένη πάνω στο σανίδι με θαυμαστό τρόπο, «αχειροποιήτως», στον ιερομόναχο και αγιογράφο Κάλλιστο, μετά από θερμή προσευχή και νηστεία. Ο αγιογράφος χρειάστηκε να προσθέσει μόνο τα χρώματα.

Δείτε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με την περιήγηση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής όπου φυλάσσονται σπάνια κειμήλια.

Αποστολή: Δημήτρης Στρουμπάκος
Εικονολήπτης: Αντρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων