08/04/2020 08/04/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία της οσιωτάτης Καθηγουμένης του Ιερού Ησυχαστηρίου «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί, Γερόντισσας Μαγδαληνής, περί της οποίας ήδη απο εχθές σας ενημέρωσε το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, κεκλεισμένων...
08 Απριλίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2020 - 17:01

Τελέσθηκε η Εξόδιος της Γερόντισσας Μαγδαληνής

Διαδώστε:
Τελέσθηκε η Εξόδιος της Γερόντισσας Μαγδαληνής

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία της οσιωτάτης Καθηγουμένης του Ιερού Ησυχαστηρίου «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί, Γερόντισσας Μαγδαληνής, περί της οποίας ήδη απο εχθές σας ενημέρωσε το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, μόνο με την παρουσία της αδελφότητας.

Η μακαριστή Γερόντισσα υπήρξε από τις πρώτες μοναχές και πρώτη Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, που ίδρυσε το 1976 ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Δημητριάδος κυρός Ηλίας Τσακογιάννης.

Η μακαριστή Γερόντισσα διακρίθηκε για την αγάπη της στο μοναχισμό, για την υπακοή της στην Εκκλησία, την σύνεση και την εργατικότητά της. Η παρουσία της και η χριστιανική μαρτυρία της υπήρξε στήριγμα και ενίσχυση για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τους πολλούς προσκυνητές του Μοναστηριού της στα 42 χρόνια της οσιακής ζωής και πολιτείας της. Η μακρά διάρκεια της ασθενείας της την ανέδειξε άνθρωπο του Θεού με πίστη και αφοσίωση, άνθρωπο υπομονής και καρτερίας, σηκώνοντας αγόγγυστα το σταυρό της δοκιμασίας της.

Είναι δε πολύ συγκινητική η αγάπη και η στοργή με την οποία την περιέβαλαν οι μοναχές της καθόλη τη διάρκεια της ασθενείας της.

Η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία εύχεται ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύῃ την εκλεκτήν ψυχήν της εν σκηναίς δικαίων και εν χώρᾳ ζώντων, και να αναδείξει αντάξια διάδοχό της για την συνέχιση της πνευματικής πορείας της Αδελφότητας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων