16/07/2019 16/07/2019   Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, τελέστηκε τη Δευτερα 15 Ιουλίου 2019 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ξένης. Το πρωί στον όρθρο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου και άλλων ιερέων των γύρω χωρίων, με την παρουσία...
16 Ιουλίου, 2019 - 19:46

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής Μοναχής Ξένης

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής Μοναχής Ξένης

 

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, τελέστηκε τη Δευτερα 15 Ιουλίου 2019 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ξένης.

Το πρωί στον όρθρο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου και άλλων ιερέων των γύρω χωρίων, με την παρουσία πλήθους πιστών, που έφτασαν στην Ιερά Μονή για να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της εκδημησάσης προς Κύριον εναρέτου Μοναχής.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής Κορμπόβου, οι οποίες απέδωσαν μελίρρυτα τους ιερούς ύμνους.

Με λόγια συγκινητικά για την μακαριστή Μοναχή μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πνευματικό έργο της μακαριστής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι άγιοι αρχιερείς και ο ιερός κλήρος τέλεσαν το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Ξένης. Ακολούθησε Τρισάγιο στον τάφο της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων