23/03/2024 23/03/2024 Στο Παρεκκλήσι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη τελέσθηκε σήμερα το διετές Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη, αδελφού της Ι. Μονής, Ηγουμενεύσαντος εν αυτή κατά τα έτη 2006 έως 2018 και εκδημήσαντος προς Κύριον την 26ην Μαρτίου 2022. Προηγήθηκε ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία, την οποία τέλεσε ο...
23 Μαρτίου, 2024 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 16:55

Το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη

Διαδώστε:
Το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη

Στο Παρεκκλήσι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη τελέσθηκε σήμερα το διετές Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη, αδελφού της Ι. Μονής, Ηγουμενεύσαντος εν αυτή κατά τα έτη 2006 έως 2018 και εκδημήσαντος προς Κύριον την 26ην Μαρτίου 2022.

Προηγήθηκε ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιος Πατρός, με συλλειτουργούς του τον Πρεσβ. π. Γεώργιο Κακακιό και τον Ιεροδιάκονο π. Παύλο Τερεζάκη, αδελφό της Μονής, ενώ τους ύμνους μελώδησε ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής κ. Σταύρος Πίλιουρας, μετά του κ. Μερκουρίου Γιανναρά.

Προ της Απολύσεως, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο, συμπροσευχομένων υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Γέροντος, πάντων των συμμετεχόντων πιστών, του Εντιμολ. κ. Θεοδώρου Παπαγεωργίου, Άρχοντος Δικαιοφύλακος της Μ.Χ.Ε. Νομικού Συμβούλου της Μονής κατά τους χρόνους Ηγουμενίας του μακαριστού π. Ιεροθέου, παλαιών και νυν Εφόρων και εργαζομένων της Ιεράς Μονής, ως και δεκάδων πνευματικών αυτού τέκνων.

Ο π. Αντώνιος, με ενθέρμους και λίαν συγκινητικούς, από καρδίας λόγους, ανεφέρθη εις την οσιακή μορφή του π. Ιεροθέου, σκιαγραφώντας τας πολλάς αυτού κεκρυμμένας αρετάς, και προπαντός την άνευ όρων και ορίων αγάπη τους προς τους αναριθμήτους Προσκυνητάς του Ταξιάρχου, όλα εκείνα τα χρόνια, κατά τα οποία ο Θεός τον ηξίωσε να διακονεί θεοφιλώς την Ι. Αρχαγγελική Μονή του Πανορμίτου.

Τέλος, περαίωσε τους λόγους, επικαλούμενος τις θεόδεκτες πρεσβείες του Γέροντος υπέρ της Μονής, των Πατέρων και πάντων των ευλαβών προσκυνητών αυτής, ανακοινώσας την ευλαβή πρόθεσιν αυτού, όπως η Μονή ανεγείρη εις το μέλλον Ι. Παρεκκλήσιον επ’ ονόματι του εν αγίοις Πατρός ημών Ιεροθέου Επισκόπου Αθηνών, ου το όνομα έφερε ο μακαριστός του Προκάτοχος.

Σημειώνεται ότι ο αοίδιμος Γέρων Ιερόθεος, ετέλεσε την τελευταία του Θεία Λειτουργία στο επίγειο Ιερό Θυσιαστήριο του αύτού Παρεκκλήσιου, κατά την Πανήγυριν του Ευαγγελισμού το έτος 2018 και έκτοτε παραιτήθη των καθηκόντων του διά την βεβαρυμένην αυτού υγείαν.

    

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων