30/01/2021 30/01/2021 Ένα εξαιρετικό βίντεο για την Ιερά Μονή Άγιου Αθανάσιου στην Πουλίτσα Κορινθίας δημιούργησε η ομάδα DroneDays εις μνήμην του Αρχιμανδρίτη Προκοπίου Μερτύρη (1929 – 2016) κτίτορα και Πνευματικού Πατέρα της Μονής (καθώς και της Ιεράς Μονής Παναγίας Πάντων Χαρά Καλεντζίου) και της Γερόντισσας Θεοφανίας Κοσιώνη (1925 – 2013) μακαριστής καθηγουμένης της Μονής. Η Ιερά Μονή Αγίου...
30 Ιανουαρίου, 2021 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2021 - 20:42

Βίντεο από drone για την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας Κορινθίας

Διαδώστε:
Βίντεο από drone για την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας Κορινθίας

Ένα εξαιρετικό βίντεο για την Ιερά Μονή Άγιου Αθανάσιου στην Πουλίτσα Κορινθίας δημιούργησε η ομάδα DroneDays εις μνήμην του Αρχιμανδρίτη Προκοπίου Μερτύρη (1929 – 2016) κτίτορα και Πνευματικού Πατέρα της Μονής (καθώς και της Ιεράς Μονής Παναγίας Πάντων Χαρά Καλεντζίου) και της Γερόντισσας Θεοφανίας Κοσιώνη (1925 – 2013) μακαριστής καθηγουμένης της Μονής.

Η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου τού Μεγάλου είναι ένα Μοναστήρι μετά το χωριό Πουλίτσα (Κάμπος), μέσα σε ήσυχο και γοητευτικό φυσικό περιβάλλον.
Ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος μερτύρης κτήτωρ και πνευματικός πατέρας της Ιεράς Μονής με την χάριν του κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ανήγειρε εκ θεμελίων αυτήν, το έτος 1986 με την συμπαράσταση της μακαριστής Γερόντισσας θεοφανίας Κοσιώνη, η οποία ανεπτύχθη και η φήμη της σύντομα επεκτάθηκε και πέρα των ορίων της περιοχής.

Μεταξύ των πνευματικών θησαυρών της περιλαμβάνεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, την οποία οι πιστοί έχουν φέρει από την Αττάλεια, καθώς και λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Παρασκευής, Παντελεήμονος, Μηνά, Στεφάνου του πρωτομάρτυρος, Κυριακού του αναχωρητού και Ευστρατίου. Λειτουργεί έκθεση και μικρός ξενώνας. Στην Ιερά Μονή υπάρχουν τα παρεκκλήσια των: Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο καθολικών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, καθώς και τα παρεκκλήσια της Παναγίας Ελεούσης και του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

Στο μοναστήρι σήμερα εγκαταβιούν 4 μοναχές υπό την καθοδήγηση της Ηγουμένης Γερόντισσας Καλλινίκης Νικολακοπούλου εκ Πατρών. Τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής τελέσθηκαν στις 18 Ιανουαρίου του 2010 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ Διονυσίου.

Πηγή: atnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων