23/07/2021 23/07/2021 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου κατατάχθηκε μία ακόμη νέα αδελφή στις τάξεις της γυναικείας μοναστικής αδελφότητας, της Ιεράς Μονής ΤΑΩ Πεντέλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τη χειροθεσία της ρασοφορίας της νέας μοναχής τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουλίου, αμέσως μετά την...
23 Ιουλίου, 2021 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 13:20

Ένα νέο μέλος στην Αδελφότητα της Ι.Μ. Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης

Διαδώστε:
Ένα νέο μέλος στην Αδελφότητα της Ι.Μ. Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου κατατάχθηκε μία ακόμη νέα αδελφή στις τάξεις της γυναικείας μοναστικής αδελφότητας, της Ιεράς Μονής ΤΑΩ Πεντέλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τη χειροθεσία της ρασοφορίας της νέας μοναχής τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουλίου, αμέσως μετά την Ακολουθία του Εσπερινού στο νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3464/30-6-2021 Σεπτή Εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η νέα μοναχή (κατά κόσμον Παναγιώτα Ψεβεδούρου) κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας της ρασοφορίας της έλαβε το μοναχικό όνομα «Θεολογία», προς τιμήν στη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Συμεών του Νέου Θεολόγου.

Ο κ. Συμεών κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην νηπτική θεολογία του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, επικεντρώνοντας κυρίως στη διδασκαλία του περί του ενιαίου του παρόντος κόσμου με τον μέλλοντα αιώνα, καθώς ο Όσιος δίδασκε ότι όποιος δεν βιώσει την Βασιλεία του Θεού από τον παρόντα βίο, δεν θα την βιώσει ούτε στα Έσχατα. Επίσης, ο κ. Συμεών αναφέρθηκε και στα στάδια της μοναχικής ζωής (ρασοφορία, κουρά, μεγαλοσχημία) κάνοντας τις σχετικές αναγωγές και αντιστοιχίες με τα στάδια της πνευματικής μεθηλικίωσης (κάθαρση, φωτισμός, θέωση), ευχόμενος η νέα μοναχή Θεολογία να βαδίσει αυτήν την ανωφερή πνευματική πορεία με πιστότητα και ακρίβεια υπό την σοφή καθοδήγηση της Γερόντισσάς της, μοναχής Θεοφανούς.

Τέλος, ο κ. Συμεών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Επίσκοπο και Πνευματικό Πατέρα της σπουδαίας Ιεράς Μονής Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης, που του προσέφερε την ευλογία να τελέσει με την κανονική του άδεια μία ακόμη χειροθεσία σε αυτήν την ευλογημένη Αδελφότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων