17/06/2020 17/06/2020 Σαν σήμερα 17 Ιουνίου, ακριβώς πριν από δύο χρόνια, υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ. Η -το λιγότερο- αμφιλεγόμενη αυτή συμφωνία προκάλεσε μεγάλες έριδες στον ελληνικό λαό, ενώ η προαναγγελία της έγινε έναυσμα για ένα πολυπληθέστατο συλλαλητήριο εναντίον του πολύτιμου και ιστορικού «δώρου», που αποφάσισε να χαρίσει...
17 Ιουνίου, 2020 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2020 - 14:02

2 χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαδώστε:
2 χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου, ακριβώς πριν από δύο χρόνια, υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ. Η -το λιγότερο- αμφιλεγόμενη αυτή συμφωνία προκάλεσε μεγάλες έριδες στον ελληνικό λαό, ενώ η προαναγγελία της έγινε έναυσμα για ένα πολυπληθέστατο συλλαλητήριο εναντίον του πολύτιμου και ιστορικού «δώρου», που αποφάσισε να χαρίσει η Ελλάδα -χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων- στη γειτονική χώρα.

Στις επιστολές και στα εγκύκλια σημειώματά τους οι Ιεράρχες είχαν πάρει ξεκάθαρη θέση εναντίον της Συμφωνίας, που επρόκειτο να δώσει στα Σκόπια το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», τονίζοντας ότι το μακεδονικό άπτεται της αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων και ότι δεν είναι δυνατόν η εκκλησία να δεχθεί να απεμποληθεί το όνομα της Μακεδονίας και μιας ιστορίας 3.000 ετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Εκκλησία ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων