24/03/2023 24/03/2023 Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της  Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης σε όλους εκείνους που το 1821 βροντοφώναξαν το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» και το μετουσίωσαν σε πράξη επί του πεδίου. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν απόγονοι των μεγάλων Αγωνιστών, μέλη του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821, οι οποίοι...
24 Μαρτίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 19:34

Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του ΓΕΕΘΑ για την 25η Μαρτίου με τους απογόνους των μεγάλων Αγωνιστών

Διαδώστε:
Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του ΓΕΕΘΑ για την 25η Μαρτίου με τους απογόνους των μεγάλων Αγωνιστών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της  Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης σε όλους εκείνους που το 1821 βροντοφώναξαν το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» και το μετουσίωσαν σε πράξη επί του πεδίου.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν απόγονοι των μεγάλων Αγωνιστών, μέλη του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821, οι οποίοι μας μεταφέρουν τον παλμό και το πνεύμα της ηρωικής εκείνης εποχής, διηγούνται άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης, επιδεικνύουν οικογενειακά κειμήλια και έγγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, ενώ στέλνουν το δικό τους μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας προς τις νεότερες γενιές των Ελλήνων.

Οι απόγονοι των Αγωνιστών του ’21 που τίμησαν με την συμμετοχή τους το επετειακό αφιέρωμα είναι οι:

• Κωνσταντίνος Πλαπούτας, απόγονος του Οπλαρχηγού Κόλια Πλαπούτα,
• Αντώνιος Πετμεζάς, απόγονος του Οπλαρχηγού Αντώνιου Πετμεζά.
• Κωνσταντίνος Ασημάκης Ζαΐμης, απόγονος του Αγωνιστή Ανδρέα Ζαΐμη.
• Δρ. Δημήτριος Σταθακόπουλος (Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου / Οθωμανολόγος / Τουρκολόγος / Νομικός), απόγονος του Αγωνιστή Δήμου Σταθακόπουλου.
• Στέφανος-Νικήτας Σταματελόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά).
• Κωνσταντίνος Τζαβέλας, απόγονος του Σουλιώτη Αγωνιστή Νικολάου Τζαβέλα.
• Γιαννάκης Γκρίτζαλης, απόγονος του Αγωνιστή Γιαννάκη Γκρίτζαλη.
• Γεώργιος Αργυρόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Αθανασίου Αργυρόπουλου.
• Παύλος Δεμερτζής – Μπούμπουλης, απόγονος της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και Πρόεδρος του Μουσείου της Ηρωίδας στις Σπέτσες.

Στην αφήγηση της Επανάστασης συμμετείχε επίσης ο κύριος Αναστάσιος Λιάσκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Τα τραγούδια που πλαισιώνουν τις ιστορικές διηγήσεις απέδωσαν ο τενόρος Ναύτης ΕΠΟΠ (ΜΟΥΣ) Ανδρέας Καραούλης και η σοπράνο Σμηνίτης ΕΠΟΠ (ΟΜΟΣ) Σοφία Ζόβα υπό την μουσική υπόκρουση της Διακλαδικής Μπάντας των ΕΔ που διεύθυνε ο Αρχιμουσικός Πλωτάρχης (Ε) Αντώνιος Καραγουδάκης ΠΝ.

Το δικό τους ξεχωριστό μελωδικό «παρών» στο αφιέρωμα προσφέρουν επίσης τα παιδιά της χορωδίας CON-ANIMA υπό την διεύθυνση της κας Ιουλίας Τζανετουλάκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων