20/07/2019 20/07/2019 Ο Γιώργος Παπαλαμπρίδης ήταν διοικητής λόχου στην Κύπρο, κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής το ’74. Πολέμησε ηρωικά και πέθανε ακαριαία. Η σoρός του έμεινε εκεί, άταφη. Σε λίγο καιρό τα οστά του θα επαναπατριστούν στην Ελλάδα. Μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ. Μια ελπίδα που έγινε καημός.  Ένας Έλληνας ήρωας που χάθηκε στον Πενταδάκτυλο...
20 Ιουλίου, 2019 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 15:48

Επαναπατρίζονται οστά Έλληνα ήρωα που χάθηκε στην Κύπρο το ’74

Διαδώστε:
Επαναπατρίζονται οστά Έλληνα ήρωα που χάθηκε στην Κύπρο το ’74

Ο Γιώργος Παπαλαμπρίδης ήταν διοικητής λόχου στην Κύπρο, κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής το ’74. Πολέμησε ηρωικά και πέθανε ακαριαία. Η σoρός του έμεινε εκεί, άταφη. Σε λίγο καιρό τα οστά του θα επαναπατριστούν στην Ελλάδα.

Μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ. Μια ελπίδα που έγινε καημός.  Ένας Έλληνας ήρωας που χάθηκε στον Πενταδάκτυλο και η σoρός του έμεινε άταφη, σε εδάφη “κατεχόμενα”.

Αυτή είναι η ιστορία του  Γιώργου Παπαλαμπρίδη υπολοχαγού της Εθνοφρουράς, που πολέμησε στην Κύπρο και έπεσε ηρωικά στην μάχη ενάντια στους Τούρκους εισβολείς. Με μια σφαίρα στο κεφάλι, σκοτώθηκε ακαριαία και έμεινε εκεί πέρα απο την πράσινη γραμμή, άταφος. Επειδή η σωρός του δεν ανακτήθηκε, ο Γιώργος Παπαλαμπρίδης βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στις λίστες των αγνοοουμένων.

Αν και οι γονείς του είχαν πληροφορηθεί το πότε και πως έφυγε από την ζωή, δεν έσβηνε απο μέσα τους η ελπίδα. Έστω και ισχνή, πως ο αγνοούμενος γιός τους μπορεί να είναι ακόμα εν ζωή. Οι ίδιοι έφυγαν απο την ζωή με αυτόν τον καημό. Χωρίς να μάθουν πως λίγα από τα οστά του Γιώργου Παπαλαμπρίδη διασώθηκαν. Χωρίς να μπορέσουν να τα θάψουν και να γράψουν ένα τέλος στην οικογενειακή τους τραγωδία.

Το σημείο που βρέθηκαν τα οστά του Γιώργου Παπαλαμπρίδη

Το σημείο που βρέθηκαν τα οστά του Γιώργου Παπαλαμπρίδη

Το 2010 μια ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί ανακάλυψε μεταξύ άλλων, λίγα από τα διασωθέντα οστά του Γιώργου Παπαλαμπρίδη. Χρειάστηκαν ειδικές αναλύσεις, διασταυρώσεις DNA μέχρι που το 2017 ταυτοποιήθηκαν. Τώρα απομένει να επαναπατριστούν στην Ελλάδα, ώστε με τις δέουσες τιμές ο Έλληνας ήρωας Γιώργος Παπαλαμπρίδης να τιμηθεί και να αναπαυθεί δίπλα στον τάφο των γονιών του, στο κοιμητήριο Παπάγου.

Πηγή: www.sbs.com.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων