14/06/2019 14/06/2019 Εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων και των πανεπιστημίων της Κίνας από το Ανούι και την Σαγκάη, καθώς και Ιταλοί γιατροί της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, βρέθηκαν σήμερα στο Ασκληπιείο της Κω και έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής αναβίωσης του όρκου που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας. «Μετά από αυτό που ζήσαμε, μετά...
14 Ιουνίου, 2019 - 10:32

Κινέζοι γιατροί αναβίωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη στην Κω

Διαδώστε:
Κινέζοι γιατροί αναβίωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη στην Κω

Εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων και των πανεπιστημίων της Κίνας από το Ανούι και την Σαγκάη, καθώς και Ιταλοί γιατροί της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, βρέθηκαν σήμερα στο Ασκληπιείο της Κω και έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής αναβίωσης του όρκου που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.

«Μετά από αυτό που ζήσαμε, μετά από αυτό που νιώσαμε, εγώ θα γυρίσω στο πανεπιστήμιό μας, στο Ανούι, και θα πω σε όλους τους φοιτητές μας ότι στο εξής θα ορκίζονται με τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη στην Κω. Είμαι σίγουρος πως γρήγορα θα το υιοθετήσουν όλα τα πανεπιστήμια της Κίνας» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Ανούι, και πρόεδρος της Ένωσης Εκπαίδευσης και Έρευνας Κινεζικής Ιατρικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Πεγκ Νταγίν, κατά την επίσημη τελετή.

«Κάθε γιατρός πρέπει έστω και μια φορά στη ζωή του να έρθει σε αυτόν το χώρο ώστε να νιώσει την ενέργεια, να συνδεθεί με το παρελθόν και να καταλάβει από πού πραγματικά ξεκίνησαν όλα», τόνισε ο Φιλίπο Μαρία Ουμπάλντι, γενικός διευθυντής του Γενικού Κέντρου Αναπαραγωγικής Ιατρικής της Ιταλίας.

Ο θεσμός της αναβίωσης του όρκου του Ιπποκράτη αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Ίδρυμα που βρίσκεται στην Κω.

Πηγή: kathimerini.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων