14/08/2020 14/08/2020 Ο Μιχαήλ Ζένιου γεννήθηκε το 1947 στους Τρούλλους Λάρνακας, όπου φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο. Σε ηλικία 11 χρόνων εντάχθηκε στις τάξεις της ΑΝΕ, δηλαδή της Αλκίμου Νεολαίας της ΕΟΚΑ. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια μετοίκησε στη Λευκωσία για να φοιτήσει στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και επανερχόταν στους Τρούλλους κατά τις περιόδους των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων,...
14 Αυγούστου, 2020 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 14:37

Ο ηρωομάρτυρας Μιχαήλ Ζένιου

Διαδώστε:
Ο ηρωομάρτυρας Μιχαήλ Ζένιου

Ο Μιχαήλ Ζένιου γεννήθηκε το 1947 στους Τρούλλους Λάρνακας, όπου φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο. Σε ηλικία 11 χρόνων εντάχθηκε στις τάξεις της ΑΝΕ, δηλαδή της Αλκίμου Νεολαίας της ΕΟΚΑ.

Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια μετοίκησε στη Λευκωσία για να φοιτήσει στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και επανερχόταν στους Τρούλλους κατά τις περιόδους των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Καλοκαιριού. Στη Λευκωσία ήταν ιδρυτικό μέλος του Χριστιανικού Ομίλου Μαθητών (Χ.Ο.Μ.) της Παλλουριώτισσας, και σύντομα εκλέχθηκε Πρόεδρός του. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο με άριστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων