30/12/2023 30/12/2023 Στις 30 Δεκεμβρίου 1944 γίνεται ανάθεση της αντιβασιλείας, υπό του Βασιλέως Γεωργίου, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δαμασκηνό. Η απόφαση του μακαριστού ΑρχιεπΣισκόπου Δαμασκηνού να αναλάβει αυτό το κοσμικό αξίωμα, στην πλέον δύσκολη ιστορική καμπή της Πατρίδας μας, παραπέμπει ευθέως στον εθναρχικό ρόλο της Εκκλησίας μας. Μόνον ως τέτοια μπορεί να γίνει αποδεκτή, και πράγματι, ως εθναρχική...
30 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:18

Σαν σήμερα το 1944: Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός αναλαμβάνει την Αντιβασιλεία

Διαδώστε:
Σαν σήμερα το 1944: Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός αναλαμβάνει την Αντιβασιλεία

Στις 30 Δεκεμβρίου 1944 γίνεται ανάθεση της αντιβασιλείας, υπό του Βασιλέως Γεωργίου, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δαμασκηνό. Η απόφαση του μακαριστού ΑρχιεπΣισκόπου Δαμασκηνού να αναλάβει αυτό το κοσμικό αξίωμα, στην πλέον δύσκολη ιστορική καμπή της Πατρίδας μας, παραπέμπει ευθέως στον εθναρχικό ρόλο της Εκκλησίας μας.

Μόνον ως τέτοια μπορεί να γίνει αποδεκτή, και πράγματι, ως εθναρχική ευθύνη αντιμετωπίστηκε από το Λαό και την Εκκλησία.

Φωτο: Η ορκωμοσία του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού ως Αντιβασιλέως, στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό του Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτου Ιωαννίνων Σπυρίδωνος μ.τ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών/ Αρχείο του π. Ιωάννου Σαράμπελα Ιδιαιτέρου Γραμματέως Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού

Πηγή: π. Τιμόθεος Ηλιάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων