20/05/2019 20/05/2019   Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της  Αλεξανδρουπόλεως  ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις με την Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου» σχετικά με τη μοναχική ζωή και διατροφή και με αφορμή την έκδοση του ειδικού αφιερωματικού τόμου «Αντίλαλοι από την Παναγία του Έβρου», που εξέδωσε η Ιερά Μονή. Η εκδήλωση...
20 Μαΐου, 2019 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2019 - 15:20

Εκδήλωση για τη μοναχική ζωή και διατροφή από την Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου» Μάκρης

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τη μοναχική ζωή και διατροφή από την Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου» Μάκρης

 

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της  Αλεξανδρουπόλεως  ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις με την Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου» σχετικά με τη μοναχική ζωή και διατροφή και με αφορμή την έκδοση του ειδικού αφιερωματικού τόμου «Αντίλαλοι από την Παναγία του Έβρου», που εξέδωσε η Ιερά Μονή.

Η εκδήλωση που είχε τον τίτλο «Άνθη Πολύκαρπα» πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές του Έβρου κ.κ. Αναστασία Γκαρά, Δημήτριος Ρίζος και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συντονιστής της εκδηλώσεως ήταν ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο οποίος μίλησε σύντομα και εμπειρικά για το έργο της Μονής κατά τα 36 χρόνια της λειτουργίας της.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν δυο εισηγήσεις:
Πρώτος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μαρτζέλος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του που ήταν «Θεωρία και Πράξη στον ορθόδοξο μοναχισμό: Το παράδειγμα τουν ασκητικών πατέρων της Γάζας (Βαρσανουφίου, Ιωάννου, Δωροθέου)».

Ακολούθως, ο δεύτερος ομιλητής, ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου της Κρήτης κ. Αντώνιος Καφάτος, ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα «Μοναστηριακή διατροφή και νηστεία της ορθόδοξης Εκκλησίας σε σχέση με τα χρόνια νοσήματα».

Στη συνέχεια προβλήθηκε 15λεπτο απόσπασμα από το αφιερωματικό ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV «Η κουζίνα του Θεού» που αναφερόταν στην Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς  αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής με μία σύντομη αναφορά στην Ιερά Μονή, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ευχαρίστησε όλους για την προσέλευσή τους και την Ιερά Μονή για το πνευματικό έργο που επιτελεί και κάλεσε όλους να στηρίζουν την Μονή και εμπράκτως και δια της προσευχής.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων