25/08/2019 25/08/2019 Όλως ιδιαιτέρως, και με μεγάλη λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας. Φέτος, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Mητροπόλεως Αργολίδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Το παρών τους έδωσαν και φέτος, πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και...
25 Αυγούστου, 2019 - 23:02
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2019 - 23:07

Η Εορτή των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο Αργολίδος

Διαδώστε:
Η Εορτή των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο Αργολίδος

Όλως ιδιαιτέρως, και με μεγάλη λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας. Φέτος, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Mητροπόλεως Αργολίδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το παρών τους έδωσαν και φέτος, πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων της, παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής του δήμου Ναυπλιέων.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος προ του 1830, βάση μαρτυριών, καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, μάλιστα, λέγεται πως υπήρχε εκεί άλλος ναός μικρός και οι κάτοικοι της περιοχής τον γκρέμισαν, για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.

Ο εφημέριος του ναού, π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε θερμά τους Ιερείς και όλο το κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων