16/01/2020 16/01/2020 Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Λυκοτρούπι – Άγιος Αντώνιος στην Κάντια Ναυπλίας. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος, κ. Νεκτάριος. Πρόκειται για την μοναδική εκκλησία στην επαρχία Ναυπλίας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο. Παλιά, υπήρχε και έθιμο, από το βράδυ της παραμονής...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 22:41
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2020 - 22:20

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Λυκοτρούπι Αργολίδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Λυκοτρούπι Αργολίδος

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Λυκοτρούπι – Άγιος Αντώνιος στην Κάντια Ναυπλίας. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος, κ. Νεκτάριος. Πρόκειται για την μοναδική εκκλησία στην επαρχία Ναυπλίας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο.

Παλιά, υπήρχε και έθιμο, από το βράδυ της παραμονής της εορτής του Αγίου να τοποθετούνται καζάνια και να φτιάχνουν οι γυναίκες της περιοχής βραστό κρέας.

Η εκκλησία χτίστηκε το 1975. Στον χώρο προϋπήρχε εκκλησάκι από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας αλλά είχε υποστεί ρωγμές . Βάση στοιχείων από αρχαιολογική έρευνα στο χώρο αυτό υπήρχε εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Αντώνιο κατά την περίοδο της πρωτοβυζαντινής περιόδου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, τους Ιερείς και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αντώνιο. Τον καλλωπισμό του χώρου και της εκκλησίας φρόντισε με προσωπική εργασία ο Β. Γεωργακόπουλος και άλλοι ενορίτες.

Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλλε ο Βυζαντινός χορός της Μητροπόλεως Αργολίδας υπό τη διεύθυνση του χοράρχη και υποδιευθυντή της Σχολής Δημητρίου Καρκαλάτου.

rbt

rbt

rbt

rbt

rbt

rbt

rbt

rbt

rbt

rbt

rbt

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων