22/08/2019 22/08/2019 Στις 23 Αυγούστου 2019, η Εκκλησία μας τιμά την εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στην Αργολίδα, πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου. Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 22 Αυγούστου εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,που τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός πρωτοπρεσβύτερος, π. Πέτρος Αθανασόπουλος, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κατόπιν ακολούθησε η...
22 Αυγούστου, 2019 - 22:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2019 - 22:52

Η Ιερά Πανήγυρις της «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου

Διαδώστε:
Η Ιερά Πανήγυρις της «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου

Στις 23 Αυγούστου 2019, η Εκκλησία μας τιμά την εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στην Αργολίδα, πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου.

Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 22 Αυγούστου εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,που τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός πρωτοπρεσβύτερος, π. Πέτρος Αθανασόπουλος, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κατόπιν ακολούθησε η λιτανεία της Ιερής Εικόνος της «Θεομάνας» παιανιζούσης της Φιλαρμονικής της Νέας Κίου.

Ο Πάνσεπτος Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγητρίας» Νέας Κίου θεμελιώθηκε το 1952 και εγκαινιάστηκε το 1953 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Α’ Ταβλαδωράκη. Ανεγέρθηκε με πολλή ευλάβεια και με δαπάνη υπό του ευσεβούς Κιώτη Εφοπλιστή Αποστόλου Κιουζέ Πεζά.

Με την προτροπή του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Β’, το 1975, έγινε Ενοριακός. Η προσωνυμία «Θεομάνα» της Υπεραγίας Θεοτόκου παραπέμπει στον ομώνυμο Ιερό Ναό της «Θεομάνας» της Παλαιάς Κίου της Μικράς Ασίας.

Ο Ναός πανηγυρίζει κατά την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 23 Αυγούστου. Ένα μεγάλο πλήθος συρρέει την παραμονή στο πανηγύρι, καθώς η Ακολουθία του Εσπερινού τελείται με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων