24/03/2021 24/03/2021 Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και με γνώμονα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τη διαφύλαξη των πιστών, από τον κορωνοϊό, η εορτή της θεομητορικής εορτής της Παναγίας τελέστηκε κεκλισμένων των θυρών για δεύτερη φορά. Τίποτα και φέτος δεν θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, όπου ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας, το Ναύπλιο και...
24 Μαρτίου, 2021 - 22:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2021 - 21:10

Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και με γνώμονα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τη διαφύλαξη των πιστών, από τον κορωνοϊό, η εορτή της θεομητορικής εορτής της Παναγίας τελέστηκε κεκλισμένων των θυρών για δεύτερη φορά.

Τίποτα και φέτος δεν θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, όπου ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας, το Ναύπλιο και ολόκληρος ο νομός Αργολίδας εόρταζε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τον Εσπερινό της μεγάλης εορτής Ευαγγελισμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο .

Ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την τιμή που έκανε να τελέσει τον πανηγυρικό εσπερινό και ευχήθηκε του χρόνου να γιορταστεί η εορτή του Ευαγγελισμού με κάθε λαμπρότητα.

Το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου θα ιερουργήσει και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Η Παναγία η Ευαγγελίστρια, ας γίνει η ελπίδα που έχουμε στις δυσκολίες και το αδιάσειστο στήριγμα στις στιγμές αδυναμίας και απογοητεύσεων της ζωής.

Ας καταφύγουμε με παρρησία λέγοντάς της «Μήτερ του Θεού, την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι», γιατί η Παναγία είναι η Μητέρα του Θεού αλλά και δική μας Μάνα, και είναι έτοιμη κάθε φορά, ό,τι της ζητούμε, να ανοίγει την αγκαλιά της και φιλόστοργα να μας δέχεται και να μας το δίνει.

Ας την παρακαλέσουμε, λοιπόν, να μας απαλλάξει σύντομα από αυτήν την δοκιμασία που όλοι μας βιώνουμε, διότι είναι η μόνη μας καταφυγή, σκέπη, προστασία και βοήθεια.

Η προσκύνηση από τους πιστούς έγινε με όλα τα προστατευτικά μέτρα , φορώντας μάσκα και τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Οι πιστοί άναβαν τα κεριά τους, μόνο στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, όπου είχαν τοποθετηθεί μανουάλια και στη συνέχεια εισέρχονται μέσα στον Ιερό Ναό, όπου υπήρχαν έξι ιερές εικόνες, με ξεχωριστό διάδρομο η κάθε μία και αποχώρησαν αμέσως, μετά την προσκύνηση, για την αποφυγή συνωστισμού.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων