07/09/2019 07/09/2019 Πανηγυρικά εορτάστηκε το Γενέσιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμμένης στην Καραθώνα Ναυπλίου, κατά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται, ίσως, για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση. Η Μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας, αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχτηκε μια αγιογραφία...
07 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2019 - 22:03

Πανήγυρις στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμμένης

Διαδώστε:
Πανήγυρις στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμμένης

Πανηγυρικά εορτάστηκε το Γενέσιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμμένης στην Καραθώνα Ναυπλίου, κατά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται, ίσως, για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση.

Η Μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας, αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχτηκε μια αγιογραφία (Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής) που σώζεται σε αρκετή καλή κατάσταση και φέρει πάνω της μια χρονολογία του 1500 η 1600 μχ., δείχνοντας αυτό το πόσο παλιό ειναι αυτό το ασκητήριο. Σε άλλες πηγές αναφέρεται να αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Καραθώνας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά. Στο εσωτερικό του ναού, πριν λίγα χρόνια, βρέθηκε μέσα σε κρύπτη μια εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου, ένα πραγματικά σπάνιο κειμήλιο για τον ναό. Η εικόνα σήμερα φυλάσσεσαι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, όπου και ανήκει το εκκλησάκι.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ελευθέριος Μίχος, ιερέας του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων