08/09/2019 08/09/2019 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίας Τριάδος Λυγουριού, διοργάνωσε εκδήλωση «τιμής και μνήμης» για όσους διακόνησαν την εκκλησία, επιτρόπους, ιεροψάλτες και νεωκόρους, από το 1950 μέχρι σήμερα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και τρισάγιο στη μνήμη των...
08 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2019 - 23:01

Τιμή σε όσους διακόνησαν την Ενορία από το 1950 έως σήμερα

Διαδώστε:
Τιμή σε όσους διακόνησαν την Ενορία από το 1950 έως σήμερα

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίας Τριάδος Λυγουριού, διοργάνωσε εκδήλωση «τιμής και μνήμης» για όσους διακόνησαν την εκκλησία, επιτρόπους, ιεροψάλτες και νεωκόρους, από το 1950 μέχρι σήμερα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και τρισάγιο στη μνήμη των διακονησάντων την Ενορία της Αγίας Τριάδος, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών και νεωκόρων από το 1861 μέχρι σήμερα. Ακολούθησε ομιλία με θέμα: “Το λαϊκό στοιχείο στην εκκλησία – διακονία – εθελοντισμός” από τον ιερέα π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο.

Στην συνέχεια, έγινε απονομή αναμνηστικών στους διατελέσαντες: – Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους. – Ιεροψάλτες. – Νεωκόρους, από το 1950 μέχρι σήμερα.

Ακολούθησαν Εκκλησιαστικοί ύμνοι από το χορό σπουδαστών βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής της Σχολής Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Τμήμα Λυγουριού, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καρκαλάτου, Καθηγητού Πρωτοψάλτου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τραγούδια από την δημοτική χορωδία Επιδαύρου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Οεοδόση Αντωνιάδη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Δημαρχος Δήμου Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και πάρα πολύς κόσμος. Η εκδήλωση “τιμής και μνήμης” έκλεισε με μικρή δεξίωση προσφορά γυναικών της ενορίας Αγίας Τριάδος Λυγουριού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων