07/11/2022 07/11/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου, χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο, ο οποίος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ομίλησε πνευματικά και θεολογικά στο πολυπληθές εκκλησίασμα...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 13:37

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου στο Αρκαλοχώρι

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου, χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο, ο οποίος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ομίλησε πνευματικά και θεολογικά στο πολυπληθές εκκλησίασμα και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα για την πρόσκλησή του να παραβρεθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στην προσλαλιά του ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο για την χαρά της εν Χριστώ κοινωνίας μετά του σεπτού και πεφιλημένου προσώπου του και για την ευλογία που του έδωσε ο Χριστός να συνεχίζει το πολυσχιδές και Θεοτίμητον έργο του Αρχιεπισκόπου κ. κ. Ιερωνύμου τον οποίο και διαδέχθηκε.

Προ της απολύσεως τελέστηκαν τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα του αείμνηστου δασκάλου Εμμανουήλ Δημητρουλάκη και του Τριαντάφυλλου Βαγιού, πεθερού του πρώην Δημάρχου Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Καλογεράκη.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Παυλίδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κοσιδεκάκης, ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης, ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης και ο Διάκονος Δημήτριος Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στις Αγιές Παρασκιές Πεδιάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων