06/04/2021 06/04/2021 Το φετινό πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Προστάτη της, Γρηγορίου του Ε’, που φέτος, δυστυχώς, λόγω κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία πιστών, ανακοινώνει η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, το Σάββατο 10 Απριλίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην κατακόμβη-παρεκκλήσιο της οικίας του στη...
06 Απριλίου, 2021 - 10:19

Εορτασμός Αγίου Γρηγορίου του Ε’ στη Δημητσάνα

Διαδώστε:
Εορτασμός Αγίου Γρηγορίου του Ε’ στη Δημητσάνα

Το φετινό πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Προστάτη της, Γρηγορίου του Ε’, που φέτος, δυστυχώς, λόγω κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία πιστών, ανακοινώνει η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, το Σάββατο 10 Απριλίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην κατακόμβη-παρεκκλήσιο της οικίας του στη Δημητσάνα από τις 8π.μ. έως τις 10π.μ. χωρίς την παρουσία πιστών.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν διαδικτυακά από την σελίδα της Αδελφότητας Δημητσανιτών.

Επίσης την ίδια μέρα, Σάββατο βράδυ, από τις 7μ.μ. έως τις 9μ.μ. θα λάβει χώρα διαδικτυακή εκδήλωση-αφιέρωμα στον βίο και το έργο του Αγίου Γρηγορίου του Ε’.

Πρόγραμμα εκδηλώσεως:
 Χαιρετισμοί συμμετεχόντων.

 Ομιλία για τον βίο του Αγίου από τον Καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη.

 Παρουσίαση ηχητικών αποσπασμάτων του νέου ψηφιακού δίσκου με την ακολουθία του Αγ. Γρηγορίου του Ε’, την οποία επιμελήθηκε ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η χορωδία του “Τρόπος”.

 Ερωτήσεις κοινού επί της ομιλίας του κ. Καθηγητού.

 Απόδοση ύμνων της εορτής του Αγίου από τον Πρωτοψάλτη, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Τραγουδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικόλαο Ταπραντζή.

 Προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με τον βίο του Αγίου Γρηγορίου του Ε’.

 Λήξη της εκδήλωσης.

Για να παρακολουθήσετε τις Ιερές Ακολουθίες συνδεθείτε εδώ: https://www.facebook.com/adelfotita

Ακολουθούν τα στοιχεία σύνδεσης στη διαδικτυακή εκδήλωση-αφιέρωμα
Zoom Meeting ID: 839 1618 9319
Passcode: 712702

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων