16/12/2018 16/12/2018 Ξεκίνησε ο έρανος της αγάπης από τη Μητρόπολη Δημητριάδος. Δέματα με τρόφιμα θα διανεμηθούν σε 2.500 άπορες οικογένειες από τους ενοριακούς ναούς, προκειμένου να μη λείψουν από κανένα σπιτικό τα αναγκαία για το γιορτινό τραπέζι. Η διανομή τροφίμων πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο, με τη βοήθεια της Εκκλησίας να προσφέρεται διακριτικά όπου υπάρχει ανάγκη....
16 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2018 - 17:30

Δέματα σε 2.500 οικογένειες από τους ναούς της Μαγνησίας

Διαδώστε:
Δέματα σε 2.500 οικογένειες από τους ναούς της Μαγνησίας

Ξεκίνησε ο έρανος της αγάπης από τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Δέματα με τρόφιμα θα διανεμηθούν σε 2.500 άπορες οικογένειες από τους ενοριακούς ναούς, προκειμένου να μη λείψουν από κανένα σπιτικό τα αναγκαία για το γιορτινό τραπέζι.

Η διανομή τροφίμων πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο, με τη βοήθεια της Εκκλησίας να προσφέρεται διακριτικά όπου υπάρχει ανάγκη. Τα αιτήματα για βοήθεια είναι διαρκή, πολύ περισσότερο στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν στον βαθμό του δυνατού. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο έρανος αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, ο οποίος θα διαρκέσει όλο το Δωδεκαήμερο στη μητροπολιτική περιφέρεια.

Ομάδες εθελοντριών από τις ενορίες επισκέπτονται τις οικίες και τα καταστήματα της περιοχής, υποβάλλοντας την παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως για την οικονομική στήριξη του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο.

Ο φετινός έρανος της αγάπης θα ενισχύσει τα προγράμματα προσφοράς 2.000 μερίδων φαγητού σε απόρους καθημερινά, φιλοξενίας ηλικιωμένων στο γηροκομείο Καναλίων, υποτροφιών σε φοιτητές, καθημερινού φαγητού σε τρία ιδρύματα της πόλης, προσφοράς τροφίμων και οικονομικών βοηθημάτων σε απόρους από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας, υλικής συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης για τους φυλακισμένους διά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» κ.ά.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνός Κιαμέτης «η Εκκλησία βρίσκεται πάντα κοντά στον πονεμένο άνθρωπο και τα Χριστούγεννα ειδικότερα προσπαθούμε να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη». Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, ο φετινός έρανος αγάπης θα αποδείξει ότι «μπορούμε ενωμένοι να προσφέρουμε ελπίδα, αγάπη, συμπαράσταση σε συνανθρώπους μας, που μας έχουν πραγματικά ανάγκη», όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος.

 

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων