24/12/2018 24/12/2018 Στην 3η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών, που διοργάνωσαν το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι Λάρισας και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, την Τρίτη 18/12/2018, συμμετείχε η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Την Χορωδία διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και Καθηγητής Βυζ. Μουσικής κ. Δημήτριος...
24 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2018 - 13:39

Τιμήθηκε ο Πρωτοψάλτης κ. Ζάχος Νικολέρης

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο Πρωτοψάλτης κ. Ζάχος Νικολέρης

Στην 3η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών, που διοργάνωσαν το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι Λάρισας και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, την Τρίτη 18/12/2018, συμμετείχε η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Την Χορωδία διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και Καθηγητής Βυζ. Μουσικής κ. Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Στην ανωτέρω εκδήλωση τιμήθηκε ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μ. τ. Χ. Εκκλησίας κ. Κυριαζής Νικολέρης, για την προσφορά του στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, την οποία διηύθυνε επί σειρά ετών.

 

 

Το διήμερο 15 – 16/12, η Χορωδία των Ιεροψαλτών, προσκεκλημένη της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης, συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, που συνδιοργάνωσαν, η Τοπική Εκκλησία και ο Δήμος Σερρών, με την συμμετοχή χορωδιών από την Σερβία και την Βουλγαρία. Την Χορωδία διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Την Κυριακή των Προπατόρων (16/12), η Χορωδία έψαλλε στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, υπό την χοραρχία του Προέδρου του Συνδέσμου και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευσταθίου Δ. Γραμμένου.

Σε όλες τις ως άνω εμφανίσεις της, h Χορωδία δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα και τον δίκαιο έπαινο των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας, ακόμα μία φορά την σπουδαία Ιεροψαλτική παράδοση του τόπου μας, που συνεχίζεται με μεράκι και συνέπεια.

 

ΠΗΓΗ: myvolosnet.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων