22/06/2019 22/06/2019 Στην ακριτική Σάμο, βρέθηκε το διήμερο 21-22/6 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να συμμετάσχει στα ονομαστήρια του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων και πνευματικού του αδελφού, κ. Ευσεβίου. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσεβίου στο Καρλόβασι Σάμου, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ευσεβίου, συγχοροστατούντος του Σεβ....
22 Ιουνίου, 2019 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 22:17

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην ακριτική Σάμο

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην ακριτική Σάμο

Στην ακριτική Σάμο, βρέθηκε το διήμερο 21-22/6 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να συμμετάσχει στα ονομαστήρια του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων και πνευματικού του αδελφού, κ. Ευσεβίου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσεβίου στο Καρλόβασι Σάμου, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ευσεβίου, συγχοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους κληρικών και λαϊκών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αναφερόμενος στην απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής, σημείωσε ότι όλοι μας, οι Βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος, “έχουμε μέσα μας το δώρο, την χάρη του Αγίου Πνεύματος, γιατί το Άγιο Πνεύμα κανέναν δεν εξαιρεί. Αυτό το δώρο φέρει στην ζωή μας την ενότητα, που ζούμε, τούτην την ώρα, στο πλαίσιο της Θείας Λατρείας. Είναι η ενότητα που πηγάζει από την Αγία Τριάδα, από τον Θεό της αγάπης και βιώνεται μέσα στην Εκκλησία. Όμως, παρόλο που το Άγιο Πνεύμα μάς ενώνει, εντούτοις, δεν μας εξομοιώνει. Μάς καθιστά ίσους, αλλά ο καθένας διασώζει το πρόσωπό του, εντελώς ξεχωριστός.

“Αυτό το πρόσωπο διασώζει η Εκκλησία μας, στην εποχή που επιδιώκεται συστηματικά η μαζοποίηση και αποϊεροποίηση του ανθρώπου. Η καταστροφή του ανθρωπίνου προσώπου οδηγεί στην αλλοτρίωσή του και καθιστά τον άνθρωπο έρμαιο της ανομίας και των ποικίλων συμφερόντων. Αυτή την ενότητα μέσα στην Εκκλησία προσωποποιεί ο Χριστός, εις τύπον και τόπον Του Οποίου βρίσκεται ο Επίσκοπος. Είναι εκείνος που εγγυάται την ενότητα και μοιράζει τα χαρίσματα. Κι έτσι λειτουργεί η Εκκλησία ευεργετικά για τον κάθε άνθρωπο, γίνεται αληθινή αγάπη, αιωνιότητα.

“Γι’ αυτό, σήμερα που γιορτάζουμε την γιορτή του Επισκόπου, γιορτάζουμε την Πεντηκοστή. Και ο Σεβ. κ. Ευσέβιος είναι το πρόσωπο της ενότητας, της αγάπης, της τιμιότητας και της ειρήνης στην ζωή μας, γεγονός που γίνεται αφορμή δοξολογίας του Θεού. Τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε πλούσια την ευλογία και την δύναμη του Θεού, για να επιτελεί το ποιμαντικό του έργο, στον τόπο του, αλλά και να στηρίζει καθοριστικά την ευρύτερη δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων