19/03/2024 19/03/2024 Τους δέκα τόμους των πρακτικών, των αντιστοίχων δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για τη μελέτη της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως του 1821, τα οποία υλοποιήθηκαν από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παρέδωσε σήμερα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος...
19 Μαρτίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 16:06

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος παρέδωσε 10 τόμους για την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821 στα Σχολεία της Μαγνησίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος παρέδωσε 10 τόμους για την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821 στα Σχολεία της Μαγνησίας

Τους δέκα τόμους των πρακτικών, των αντιστοίχων δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για τη μελέτη της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως του 1821, τα οποία υλοποιήθηκαν από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παρέδωσε σήμερα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε όλα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η ειδική αυτή εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, παρουσία του Διευθυντού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη, αλλά και αντιπροσωπειών καθηγητών και μαθητών του συνόλων των σχολείων της Μαγνησίας.

Τους τόμους παρουσίασαν οι κ.κ. Αρετή Τζανετοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Βασιλική Μαντζώρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας και Ελένη Χατζηδημητρίου, Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για την παρουσία τους, ανέφερε τη σπουδαιότητα του έργου αυτών των τόμων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στους τόμους καταγράφηκε η δική μας Ιστορία, για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, για τις οποίες κάποιοι έχυσαν το αίμα τους και μπορούμε και είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Ακόμη, προέτρεψε τα παιδιά να αγαπήσουν την Ιστορία, να μάθουν την Ιστορία του τόπου μας, να ξεφυλλίσουν αυτά τα σπουδαία βιβλία γιατί μέσω αυτών θα μάθουν καινούργια πράγματα. Τέλος, ευχαρίστησε τις ομιλήτριες και τον Διευθυντή για την συνεργασία τους.

Την εκδήλωση έκλεισε το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Αγροκώστα και τη συμμετοχή του Ευάγγελου Μπαντελά.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων