13/05/2023 13/05/2023 Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι απώτερος σκοπός των εκεί ιθυνόντων είναι η εκδίωξη των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας με αφορμή την σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στην Αλβανία, δύο μέρες πριν τη διεξαγωγήτων τοπικών εκλογών. Παρακάτω οι...
13 Μαΐου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 8:52

Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως για την σύλληψη του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως για την σύλληψη του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι απώτερος σκοπός των εκεί ιθυνόντων είναι η εκδίωξη των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας με αφορμή την σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στην Αλβανία, δύο μέρες πριν τη διεξαγωγήτων τοπικών εκλογών.

Παρακάτω οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως:

«Για μια ακόμη φορά, οι Αλβανοί αποδεικνύονται ασυνεπείς και, προ παντός, μισέλληνες. Γιατί, όπως μετέδωσαν τα Μ.Μ.Ε., τα μεσάνυχτα της 11ης προς την 12ην Μαΐου 2023, η αλβανική Αστυνομία συνέλαβε τον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, με την κατηγορία ότι εξαγόραζε ψήφους. Ο δε πρωθυπουργός της γείτονος απείλησε τον Μπελέρη ότι οι δυό τους θα λογαριασθούν μετά τις εκλογές (14 Μαΐου 2023).

Οι Αλβανοί εφρύαξαν φρυάξει όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Μπελέρης κατεβαίνει για Δήμαρχος στην Ελληνόψυχη Χειμάρρα, επειδή εδήλωσε ότι θα εργασθή σθεναρά, προκειμένου η περιοχή αυτή της Βορείου Ηπείρου να παραμείνη στα χέρια των Ελλήνων κατοίκων της, ώστε να μην την ληστεύουν διάφορες πολυεθνικές εταιρείες με τις ευλογίες, φυσικά, της αλβανικής Κυβερνήσεως.

Ήδη, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε σχετικό διάβημα προς την γείτονα. Επειδή, όμως, το αυτί των Αλβανών δεν «ιδρώνει», προσωπικώς διαμαρτύρομαι εντόνως, για την νέα αυτή κραυγαλέα παραβίαση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, και, μάλιστα, και εκ μέρους του ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. και της Σ.Φ.Ε.Β.Α.

Η Ελληνική Κυβέρνηση να μην υποχωρήση σε τυχόν υποσχέσεις των Αλβανών, ότι δήθεν «θα τακτοποιηθή το ζήτημα», γιατί έχουμε χορτάσει από τα πολλά ψέματα της γείτονος. Κανείς δεν πρέπει να λησμονή ότι απώτερος σκοπός των εκεί ιθυνόντων είναι η εκδίωξη των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες. Η Ελλάδα δεν δικαιούται να απεμπολήση τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματά της στην πολύπαθη Γη του Πύρρου, αφού η Βόρειος Ήπειρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Και πάντως, αν όπως μας πληροφόρησε είδηση της τελαυταίας στιγμής, ο Μπελέρης αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, η Κυβέρνηση οφείλει να αγρυπνή μιάς και οι Αλβανοί είναι «μπαμπέσηδες».

Διαβάστε ακόμη:

Συναγερμός στο ΥΠΕΞ για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη – Προκλητική δήλωση Ράμα

ΥΠΕΞ: Διάβημα στις αλβανικές αρχές για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων