26/08/2019 26/08/2019 Το Σάββατο εσπέρας 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, εορτή του Αγίου ενδόξου αποστόλου Τίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε φιλάδελφη και ευγενή πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό του Πρώτου Επισκόπου Κρήτης και...
26 Αυγούστου, 2019 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2019 - 20:10

Ο Μητρ. Ιεραπύτνης στους εορτασμούς για τον Άγιο Τίτο στο Τυμπάκι

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ιεραπύτνης στους εορτασμούς για τον Άγιο Τίτο στο Τυμπάκι

Το Σάββατο εσπέρας 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, εορτή του Αγίου ενδόξου αποστόλου Τίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε φιλάδελφη και ευγενή πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό του Πρώτου Επισκόπου Κρήτης και προστάτου της κωμοπόλεως Τυμπακίου Αγίου Τίτου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε επίκαιρα για τον Πάτρωνα της Εκκλησίας Κρήτης.

Το πρωΐ της κυριώνυμης εορτής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλειτούργου και της καθιερωμένης Λιτανείας.

Ο Σεβ. κ. Μακάριος καλωσόρισε τον Σεβ. κ. Κύριλλο και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συμμετείχε στην πανήγυρη του προστάτου Αγίου της δεύτερης μεγάλης πόλεως της Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας και του ευχήθηκε η χάρη του πρώτου Αγίου της Εκκλησίας Κρήτης να ευλογεί και να αγιάζει τον ίδιο, την Ιερά Μητρόπολη που διαποιμαίνει και τα έργα της.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβ. Μακάριο για την τιμή και την χαρά της συλλειτουργίας και του ευχήθηκε ο συνέκδημος του Αποστόλου των Εθνών Απόστολος Τίτος να του χαρίζει υγεία και δύναμη και να επευλογήσει δαψιλώς την σύντομη αποπεράτωση των σχεδιαζομένων από τον Σεβ. έργων της πλήρους αποκατάστασης του παλαιού ναού του Αγίου Τίτου και της ανέγερσης του νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Ενορίας Αγίου Τίτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων