22/02/2021 22/02/2021 Την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μέ λόγο απλό αναφέρθηκε στα σημαντικά μηνύματα της παραβολής...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 11:38

«Ο Χριστός δεν ξεγελιέται από την εξωτερική συμπεριφορά»

Διαδώστε:
«Ο Χριστός δεν ξεγελιέται από την εξωτερική συμπεριφορά»

Την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μέ λόγο απλό αναφέρθηκε στα σημαντικά μηνύματα της παραβολής του τελώνη και του Φαρισαίου, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία μας τοποθετεί την ευαγγελική αυτή περικοπή στην αρχή της ιδιαίτερα κατανυκτικής περιόδου του λειτουργικού έτους, του Τριωδίου, θέλοντας να μας προφυλάξει από τον «υψηλόφρονα λογισμό» και την «υψηγορίαν» του Φαρισαίου, και να μας προβάλει το υπόδειγμα του μετανιωμένου και με συντριβή προσευχόμενου τελώνη.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε ότι: «ο καρδιογνώστης Κύριός μας Ιησούς Χριστός δεν ξεγιελιέται από την εξωτερική συμπεριφορά των ανθρώπων αλλά βλέπει τα βάθη της καρδιάς τους και διακρίνει τους αυτάρεσκους και υπερήφανους, που θεωρούν τον εαυτό τους φτασμένο στην αρετή κατακρίνοντας τους άλλους, όπως και αυτούς που έχουν συναίσθηση της αμαρτωλότητάς τους και επιδιώκουν το άπειρο έλεος του Θεού», ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε δε σε όλους καλό και ευλογημένο Τριώδιο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και οι Αιδεσ/τοι Εφημέριοι του ναού Πρωτ. Ἀθανάσιος Ταρλαντέζος και Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης, καθώς και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ συμμετείχε ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, ακολουθώντας επακριβώς τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων