24/07/2021 26/07/2021 Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περατωθέντος νέου πρεσβυτερίου (παπαδόσπιτου) και της κάτωθεν αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων. Στις 7:30 το απόγευμα κατέφθασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Λιασσή και π. Θεόκλητο Παρδάλη, τον Εφημέριο της...
24 Ιουλίου, 2021 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 19:19

Εγκαίνια νέου πρεσβυτερίου της ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων

Διαδώστε:
Εγκαίνια νέου πρεσβυτερίου της ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περατωθέντος νέου πρεσβυτερίου (παπαδόσπιτου) και της κάτωθεν αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων. Στις 7:30 το απόγευμα κατέφθασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Λιασσή και π. Θεόκλητο Παρδάλη, τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδ. Πρωτ.π. Νικόλαο Γιαννούλη και τον Διάκονό του π. Αμφιλόχιο Χάϊτα.

Το 1999 με πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Ιερισσού κυρού Νικοδήμου, ιερατεύοντος του αειμνήστου πατρός Αστερίου Τουπλικιώτη ξεκίνησε η θεμελίωση και η μερική ανέγερση του όλου κτιρίου με χρηματοδότηση του τότε Υπουργού κ. Χρήστου Πάχτα. Όμως το κτίριο παρέμενε ημιτελές μέχρι πρότινος και ιδίως ο επάνω όροφος που φιλοξενεί τον εκάστοτε εφημέριο. Κατόπιν με πρωτοβουλία του Σεβασμωτάτου και σε συνεργασία με τον επιχειρηματία κ. Σωτήριο Μαγουνάκη, ο οποίος ενοικίασε για μια δεκαετία αγρόκτημα ιδιοκτησίας της ενορίας, άρχισε η περάτωση του δυορόφου Πρεσβυτερίου και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με σκοπό να εξυπηρετείται ο εκάστοτε εφημέριος της ενορίας και ο πιστός λαός των Σταγείρων να απολαμβάνει πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον κάτωθεν χώρο αυτού.

Στην τελετή του Αγιασμού παρέστησαν ο τ. Υπουργός και Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος Στρατωνίκης κ. Νικόλαος Αντωνίου και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Παντελεήμων Τζόλας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κοινότητος των Σταγείρων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον παρόντα κ. Πάχτα για την αρχική του χορηγία και τον κ. Μαγουνάκη για την καλή του συνεργασία, ευχόμενος συνάμα στον Εφημέριο καλή διαμονή στο καινούργιο παπαδόσπιτο και τα έργα του να είναι πολύκαρπα και ευλογημένα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων