13/01/2021 13/01/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πληροφορεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο Μοναχός Χριστόδουλος (κατά κόσμον Νικόλαος Διαμαντόπουλος) εξακολουθεί να εμφανίζεται στην περιοχή με την ιδιότητα του Αρχιερέως, εξαπατώντας τους πιστούς. Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Μολονότι ισχυρίζεται ότι ακολουθεί το παλαιό (Ιουλιανό) ημερολόγιο, παρ’ όλα αυτά, κατά την παρελθούσα περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου, τέλεσε...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 21:28

Ανακοίνωση περί… ψευδο-μοναχού Χριστοδούλου

Διαδώστε:
Ανακοίνωση περί… ψευδο-μοναχού Χριστοδούλου

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πληροφορεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο Μοναχός Χριστόδουλος (κατά κόσμον Νικόλαος Διαμαντόπουλος) εξακολουθεί να εμφανίζεται στην περιοχή με την ιδιότητα του Αρχιερέως, εξαπατώντας τους πιστούς.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Μολονότι ισχυρίζεται ότι ακολουθεί το παλαιό (Ιουλιανό) ημερολόγιο, παρ’ όλα αυτά, κατά την παρελθούσα περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου, τέλεσε ιεροπραξίες, ακολουθώντας το νέο ημερολόγιο και συγκεκριμένα ευλόγησε πρωτοχρονιάτικη πίττα, ενώ κατά την ημέρα των Θεοφανείων τέλεσε την ακολουθία του μεγάλου Αγιασμού και ακολούθως τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε λίμνη της περιοχής μας.

Εφιστούμε την προσοχή στους ευσεβείς πιστούς να μην παρασύρονται και να μην αποδέχονται την τέλεση ιεροπραξιών από τον ανωτέρω Μοναχό, διότι είναι άκυρες, καθώς δεν έχει κανονική ιεροσύνη».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων