17/12/2018 17/12/2018 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 χοροστάτησε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, στις Αλυκές. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους Προπάτορες, οι οποίοι προετοίμασαν την ανθρωπότητα για τον ερχομό του ιδίου του Θεού εις τον κόσμο. Αν και οι ίδιοι δεν είδαν την κατά...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:32

Κερκύρας Νεκτάριος : “Χρειάζεται να αποκτήσουμε την πίστη των Αγίων Προπατόρων”

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος : “Χρειάζεται να αποκτήσουμε την πίστη των Αγίων Προπατόρων”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 χοροστάτησε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, στις Αλυκές.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους Προπάτορες, οι οποίοι προετοίμασαν την ανθρωπότητα για τον ερχομό του ιδίου του Θεού εις τον κόσμο. Αν και οι ίδιοι δεν είδαν την κατά σάρκα Γέννηση του Υιού και Λόγου του Θεού, εντούτοις συνεργάστηκαν με Εκείνον, για την εκπλήρωση της Ενσάρκου Οικονομίας και δι’αυτής την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Οι Προπάτορες αυτοί είναι οι πρωτόπλαστοι Αδάμ και Εύα, οι πατριάρχες Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ, ο προφητάναξ Δαυίδ και οι προφήτες, πολλοί εκ των οποίων έχυσαν το αίμα τους για τον αληθινό Θεό. Το στοιχείο εκείνο που ξεχώριζε όλους τους Προπάτορες ήταν η βαθιά τους πίστη στον Θεό και η ακλόνιτη εμπιστοσύνη στο θέλημά Του. Αυτή η πίστη στους καιρούς μας είναι το ζητούμενο και χρειάζεται με τον πνευματικό μας αγώνα και την συμμετοχή μας στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας να την αποκτήσουμε.

Χρειάζεται να αποκτήσουμε την πίστη των Αγίων Προπατόρων4

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε ότι ο μεγάλος δείπνος που παρέθεσε ο άρχοντας της παραβολής, είναι το μυστήριο της σωτηρίας μας, στο οποίο μάς καλεί ο Χριστός. Όπως και στην παραβολή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προφασίζονται διάφορες δικαιολογίες, προκειμένου να απέχουν από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Εκείνοι όμως που συμμετέχουν στο μυστήριο αυτό, γίνονται σύσσωμοι και σύναιμοι Χριστού, γίνονται με άλλα λόγια κοινωνοί Θείας φύσεως. Η δυνατότητα αυτή δίδεται μονάχα στους βαπτισμένους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Το προνόμιο αυτό, όπως είναι φυσικό, συνεπάγεται και την μεγάλη ευθύνη ημών των Ορθοδόξων, που οφείλουμε να προσέχουμε πάρα πολύ τον βίο μας και να βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, έχοντας ανοιχτά τα πνευματικά μας αισθητήρια, καθότι “ο ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος, ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ” (Α΄ Πέτρ. ε΄ 8).

Χρειάζεται να αποκτήσουμε την πίστη των Αγίων Προπατόρων4

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς ο Κύριος να γεννηθεί και στις δικές τους καρδιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων