16/08/2020 17/08/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Ευθαλίας Βλάχου, αειμνήστου μητρός του προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πρωτ. Λεωνίδα Βλάχου. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε...
16 Αυγούστου, 2020 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 18:36

“Σήμερα, μας λένε: πρώτα η επιστήμη. Πρώτα τον Θεό, όμως”

Διαδώστε:
“Σήμερα, μας λένε: πρώτα η επιστήμη. Πρώτα τον Θεό, όμως”

Στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Ευθαλίας Βλάχου, αειμνήστου μητρός του προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πρωτ. Λεωνίδα Βλάχου.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από τον λόγο του Χριστού προς τους μαθητές του, όταν Τον ρώτησαν γιατί δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν τον σεληνιαζόμενο νέο και τους τόνισε ότι εξαιτίας της απιστίας τους δεν μπόρεσαν να κάνουν σημεία.

«Αυτή η απιστία», είπε ο Σεβασμιώτατος, «υπάρχει στους καιρούς μας, οπότε και δεσπόζει το συμφέρον, ο ορθολογισμός, ο ωφελιμισμός, η απουσία μέτρου και πάψαμε να επικαλούμαστε τον Θεό. Αυτό στην Κέρκυρα γινόταν δια του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος παρακαλούσε τον Θεό και ο Θεός τον άκουγε. Σήμερα μας λένε «πρώτα η επιστήμη». Πρώτα τον Θεό όμως πρέπει να βάζουμε και μετά όλα τα άλλα μπορούν να να υπηρετηθούν. Ο άθεος δυτικός ανθρωπισμός γέννησε αυτόν τον τύπο του ανθρώπου, με αποτέλεσμα σήμερα να δρέπουμε καρπούς αμαρτίας. Χρειάζεται λοιπόν μετάνοια και επιστροφή στον Θεό, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες της ζωής μας».

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων