20/11/2018 20/11/2018 Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 με Θρησκευτικό συναγερμό, με καρδιά πάλλουσα από Ιερά συναισθήματα ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου τίμησαν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τελώντας τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό για την Μεγάλη Εορτή των Εισοδίων της , στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου....
20 Νοεμβρίου, 2018 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2018 - 21:12

Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 με Θρησκευτικό συναγερμό, με καρδιά πάλλουσα από Ιερά συναισθήματα ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου τίμησαν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τελώντας τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό για την Μεγάλη Εορτή των Εισοδίων της , στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχομένων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Αρχιμ. Αθηναγόρου Μπίρδα, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου  Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, Αρχιμ. Ιγνατίου Ριγανά, του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως οικείας Μητροπόλεως Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, πλήθους Κληρικών και από τις τρεις Μητροπόλεις και εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών.

Τους δύο Αρχιερείς καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ευχαριστώντας  όλους του Κληρικούς που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος  να τιμήσουν την  Έφορο Παναγία.

Τον πανηγυρικό Λόγο της Εορτής εκήρυξεν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, όπου αναφέρθηκε στην Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Κατά χιλιάδες συρρέουν όλη την νύχτα οι προσκυνητές για να αποτίσουν φόρο τιμής στην  Προστάτιδα των Χανίων !

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων