08/09/2019 08/09/2019 Σήμερα, προετοιμαζόμαστε, μία Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, τόνισε μεταξύ άλλων στο επίκαιρο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ανήμερα του Γενεθλίου της Παναγίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, όπου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Η ημέρα της...
08 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2019 - 21:46

«Σήμερα, προετοιμαζόμαστε, να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού»

Διαδώστε:
«Σήμερα, προετοιμαζόμαστε, να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού»

Σήμερα, προετοιμαζόμαστε, μία Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, τόνισε μεταξύ άλλων στο επίκαιρο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ανήμερα του Γενεθλίου της Παναγίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, όπου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η ημέρα της Παναγίας δεν αναφέρεται, όπως τόνισε, σε άλλο σημείο, ο Σεβασμιώτατος, στο πρόσωπο της Παναγίας αλλά στην εορτή του Τιμίου Σταυρού. Και σήμερα προετοιμαζόμαστε να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, για να μην χάσουμε την πνευματική ζωή, τον τρόπο δηλαδή της ζωής που χρειάζεται να έχει κάθε άνθρωπος.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν επίσης μέρος ο οικείος Εφημέριος Πανοσιότατος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Δίακονος Δημήτριος Δερμιτζάκης, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενος ο Πρωτ. Δημήτριος Αλεξανδράκης.

Καλλικέλαδοι ψάλτες από την χορωδία ιεροψαλτών «Γεώργιος ο Κρής», έψαλλαν στο Ιερό Αναλόγιο, ενώ πλήθος κόσμου και σήμερα τίμησε την Παναγία μας, κρατώντας λαμπάδες και τάματα στα χέρια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων