21/11/2021 21/11/2021 Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 συμπληρώθηκαν 29 χρόνια από την ημέρα που ο ραδιοφωνικός σταθμός ΜΑΡΤΥΡΙΑ 95,5 FM STEREO βγήκε στον αέρα των ερτζιανών. Με αφορμή αυτή την ημέρα και για να μνημονευτούν τα ονόματα όλων εκείνων των συνεργατών και στελεχών του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Σεβασμιώτατος οικείος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 20:15

29 Χρόνια Ράδιο Μαρτυρία στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Διαδώστε:
29 Χρόνια Ράδιο Μαρτυρία στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 συμπληρώθηκαν 29 χρόνια από την ημέρα που ο ραδιοφωνικός σταθμός ΜΑΡΤΥΡΙΑ 95,5 FM STEREO βγήκε στον αέρα των ερτζιανών. Με αφορμή αυτή την ημέρα και για να μνημονευτούν τα ονόματα όλων εκείνων των συνεργατών και στελεχών του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Σεβασμιώτατος οικείος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πνευματική συμβολή του Εκκλησιαστικού Ραδιοφώνου, το οποίο εγκαινίασε το 1992 η Α.Θ.Παναγιότητα Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Επίσης ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Σταθμού και του Γραφείου Τύπου κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη για την επιμέλεια του προγράμματος, τον Τεχνικό Δ/ντη Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη, τους ηχολήπτες, τους παραγωγούς και συνεργάτες καθώς και το ακροαματικό κοινό, το οποίο με τις νέες τεχνολογίες ξεφεύγει από τα τοπικά όρια και επεκτείνεται στα παγκόσμια.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχούμενος ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Κυδωνίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ενώ έλαβε μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρυδίου Παν/τατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς και Κληρικοί της Μητροπόλεως ενώ στο ιερό Αναλόγιο έψαλλε ο π. Βασίλειος Κιάσσος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δ/ντης του Σταθμού μοίρασε την επετειακή πίτα του σταθμού προς το σεβαστό εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο ήταν παραγωγοί, ηχολήπτες και συνεργάτες του σταθμού.

Κατόπιν στον ραδιοφωνικό σταθμό Μαρτυρία που ένεκεν της ημέρας είχε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με εκπομπές που επιμελήθηκαν οι παραγωγοί του Σταθμού αφιερωμένες στα 30 χρόνια από την ημέρα εκλογής και ενθρονίσεως της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και στα γενέθλια του Σταθμού, ο Διευθυντής ευχαρίστησε με λόγια αγάπης όλους εκείνους που βοήθησαν και βοηθούν στο ραδιόφωνο της τοπικής Εκκλησίας με τα λόγια που ακολουθούν, καθώς και όλο τον κόσμο από περιοχές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, που πλημμύρισε με εκατοντάδες γενέθλιες ευχές τα κοινωνικά δίκτυα του Σταθμού και ζωντανά στον αέρα μέσω τηλεφώνου.

Σεβασμιώτατε, Θεοφιλέστατε, Σεβαστοί Πατέρες, αγαπητοί αδελφοί, παραγωγοί, συνεργάτες, ηχολήπτες και ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μαρτυρία.

Με την χάργ και ευλογία του Θεού ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως μας ΜΑΡΤΥΡΙΑ, κλείνει 29 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα ερτζιανά χάριν σε όλους εσάς!

Μέρα γιορτινή η σημερινή που σε λίγο θα πλημμυρίσει με ολοήμερες ευχές από τους φίλους ακροατές, με εκπομπές που οι αγαπητοί μας παραγωγοί επιμελήθηκαν εξαιρετικά για αυτή την ημέρα!

Μία ημέρα που μόνο με ευχαριστίες και ευχές μπορεί να γεμίσει, προς όλους εκείνους προς όλους εσάς που αγαπάτε και στηρίζετε καθημερινά το εκκλησιαστικό μας Ραδιόφωνο.

Ευχαριστίες προς τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο που τέλεσε τα εγκαίνια του Σταθμού μας τον Νοέμβριο του 1992 και που αγαπάει τον ραδιοφωνικό μας σταθμό στέλνοντας κάθε χρόνο την Πατριαρχική ευχή και ευλογία του, στον εμπνευστή του Σταθμού Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, στον πρώτο Διευθυντή του Σταθμού και νυν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος τέλεσε σήμερα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για να μνημονευθούν τα ονόματα ζώντων και τεθνεώτων συνεργατών του σταθμού μας, ευχαριστώντας παράλληλα στον Λόγο του όλους όσους διακονούν με αγάπη στον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό και ο οποίος από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του σταθμού, κατέθεσε ψυχή τε και σώματι με προσωπική εργασία για να φτιαχτεί ο ιστός στη Μαλάξα και συνεχίζει μέχρι και τώρα να μας συμβουλεύει με την εμπειρία του, κάνοντας όποτε του το επιτρέπει το δύσκολο πρόγραμμα του και πνευματικές ωφέλιμες εκπομπές, στον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος υπήρξε συντονιστής και πρωτεργάτης στην ανακαίνιση του σταθμού το 2012, εμπνευστής της διαδικτυακής τηλεοράσεως webtv Μαρτυρία, επίσης παραγωγός με ωφέλιμες πνευματικές εκπομπές όλα αυτά τα χρόνια, συμβουλεύοντας μας για το καλύτερο και ο οποίος σήμερα παρέστη συμπροσευχόμενος στην μεγάλη αυτή χαρά μας ευχαριστώντας και εκείνος όλο τον κόσμο που διακονεί στον Ραδιοφωνικό μας σταθμό, καταθέτοντας και τις δικές του εμπειρίες όλα αυτά τα 29 χρόνια, στον Τεχνικό Δ/ντη Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη, στους συνεργάτες και ηχολήπτες, στους εθελοντές παραγωγούς, σε όλους τους ακροατές, τις Ενορίες που μας στηρίζουν και τους χορηγούς.

Σας ευχαριστούμε όλους έναν προς έναν και συνεχίζουμε δυναμικά, ειδικά αυτό τον καιρό μέσα στις δύσκολες μέρες της πανδημίας να εκπέμπουμε την ελπίδα και την αγάπη σε κάθε σπίτι και κάθε γωνιά με λόγους παρηγοριάς, με Ιερές Ακολουθίες, με ύμνους και ψαλμούς προς τον Κύριον προσευχόμενοι να τελειώσει αυτός ο ιός να ξανάρθει το φως της χαράς.

Καθημερινά ακούμε τα συγκινητικά μηνύματα ανθρώπων από το κρεβάτι της ασθενείας που τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί και ευχόμαστε σε όλους περαστικά, πως αναπαύονται με τις ακολουθίες και τις πνευματικές εκπομπές…

Μέσα σε αυτό το δύσκολο καιρό ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Κύριο να ξανάρθει το Φως της ελπίδας, της ειρήνης, της ζεστασιάς, της καλοσύνης και της αγάπης, στα πρόσωπα όλων που είναι φοβισμένα και τρομαγμένα.

Ένα φως που θα διώξει το σκοτάδι, θα φωτίσει όλη τη καταχνιά που άφησε και αφήνει ο θανατηφόρος ιος του Covid 19 αλλά και το βασικότερο πράγμα σε αυτή τη ζωή, να εμφανίσει την ελπίδα. Να βοηθήσει ο Θεός να εξαφανιστεί ο ιός και του χρόνου να εορτάσουμε τα 30 χρόνια όλοι μαζί όπως παλιά με επετειακές εκδηλώσεις στο πολιτιστικό μας κέντρο ομιλίες και τραγούδια.

Κλείνω δανειζόμενος μία φράση από την Καινή Διαθήκη στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον κεφ 5,16 απευθυνόμενη προς όλους τους παραγωγούς του ραδιοφωνικού μας σταθμού, που το έργο της διακονίας τους έχει μεγάλη βαρύτητα και ευθύνη.

“Αφήστε λοιπόν να λάμψει και το δικό σας φως μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξολογήσουν τον ουράνιο Πατέρα σας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων