03/07/2020 03/07/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, ανακοίνωσε την εκδημία, του Ιερομονάχου Θεοκλήτου Σμαλιού εκ Καλύμνου. Νεότατος σε ηλικία μόλις 53 ετών, αδελφός του κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιωτάτου πατρός Κωνσταντίνου Σμαλιού, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» στην Αθήνα, από την επάρατη νόσο. Ο μακαριστός Θεόκλητος Σμαλιός ήταν το τρίτο παιδί...
03 Ιουλίου, 2020 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 15:02

Εκοιμήθη ο Ιερομόναχος Θεόκλητος Σμαλιός

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Ιερομόναχος Θεόκλητος Σμαλιός

Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, ανακοίνωσε την εκδημία, του Ιερομονάχου Θεοκλήτου Σμαλιού εκ Καλύμνου.

Νεότατος σε ηλικία μόλις 53 ετών, αδελφός του κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιωτάτου πατρός Κωνσταντίνου Σμαλιού, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» στην Αθήνα, από την επάρατη νόσο.

Ο μακαριστός Θεόκλητος Σμαλιός ήταν το τρίτο παιδί από τα εννέα της οικογένειας του αειμνήστου Μανώλη Σμαλιού και της Ελευθερίας Βάλλα Σμαλιού. Απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής αφιερώθηκε από πολύ νεαρός στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Κάλυμνο, τον διέκρινε η σεμνότητα και το πνευματικό και ηθικό του ανάστημα. Ήταν δραστήριος, ακούραστος και η ψυχή της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, με πλούσιο και ποικίλο έργο. Καλλικέλαδος, με βροντερή και μελωδική φωνή.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων