18/07/2019 18/07/2019 Εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Το εσπέρας της παραμονής, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στις 7:30΄μ.μ., ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας, κ. Στεφάνου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, του Ιερού Κλήρου...
18 Ιουλίου, 2019 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2019 - 15:57

Η ιερά πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας Λέρου

Διαδώστε:
Η ιερά πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας Λέρου

Εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στις 7:30΄μ.μ., ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας, κ. Στεφάνου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό, παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τον Εσπερινό, έλαβε χώρα η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαρίνας, την οποία εβάσταζαν άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, εις τας οδούς της πόλεως και στο ομώνυμο λιμάνι, προπορευομένης της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Τιμίου Σταυρού και των εξαπτερύγων, του Ιερού Ευαγγελίου, του Ιερού Κλήρου, του Μητροπολίτου, του Επισκόπου, των Αρχών, και πλήθος πιστών.

 

 

Δέησις κατά το έθος εψάλλη προ του Αστυνομικού Τμήματος, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας του κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα φιλοχρήστου στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ως επίσης υπέρ των δημοτικών αρχόντων και του ευσεβούς Λεριακού λαού, του ενταύθα και των όπου γης ευρισκομένων αδελφών ημών Λερίων.

Η Φιλαρμονική του Δήμου και άγημα των ανδρών του πολεμικού ναυτικού απέδωσαν τις κεκανονισμένες τιμές.

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων