20/04/2019 20/04/2019 Σήμερα, δύο μέρες πριν από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, η Εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου, του φίλου του Κυρίου. Την παραμονή του Λαζάρου, 19/4/2019 το απόγευμα, τελέστηκε ο εσπερινός του αγίου Λαζάρου, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται κάτω από την αυλή του αγίου Μάμαντος Καλύμνου. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου...
20 Απριλίου, 2019 - 22:45

Σάββατο του Λαζάρου σε Λέρο και Κάλυμνο

Διαδώστε:
Σάββατο του Λαζάρου σε Λέρο και Κάλυμνο

Σήμερα, δύο μέρες πριν από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, η Εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου, του φίλου του Κυρίου.

Την παραμονή του Λαζάρου, 19/4/2019 το απόγευμα, τελέστηκε ο εσπερινός του αγίου Λαζάρου, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται κάτω από την αυλή του αγίου Μάμαντος Καλύμνου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, ο οποίος αφού τέλεσε την αρτοκλασία, ευλόγησε τα «λαζαράκια» και τα μοίρασε ο ίδιος στο εκκλησίασμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


Βίος του Λαζάρου

Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.
Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: «Λάζαρε, βγές έξω». Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44)
Η αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 μ.Χ. και ο τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων