28/07/2019 28/07/2019 Εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 27 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου. Κατά τον Εσπερινό, παρέστη ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια...
28 Ιουλίου, 2019 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2019 - 19:17

Τα μήλα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λέρο

Διαδώστε:
Τα μήλα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λέρο

Εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 27 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Κατά τον Εσπερινό, παρέστη ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

 

 

 

 

 

Το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου πατρός Δαμασκηνού, του π. Αγγέλου εκ της Ι. Μητροπόλεως Ξάνθης και του ιεροδιακόνου Ιακώβου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ Αμερικής, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος, κατά την παράδοση, ευλόγησε τα προσφερθέντα μήλα προς τιμήν της Αγίας, διένειμε το αντίδωρο και ο εφημέριος μοίρασε τα μήλα της Αγίας στους πιστούς, κατά το έθιμο.

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων