23/02/2023 23/02/2023 Από το δυστυχές συμβάν του μεγάλου σεισμού που έπληξε την περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας, επηρεάστηκαν περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι, με χιλιάδες θύματα και τραυματίες. Αυτοί οι άνθρωποι, μέσα στο κρύο του χειμώνα, υποφέρουν και υπομένουν, χωρίς να μπορούν να μπουν σε σπίτια, τα οποία μπορεί μεν να στέκονται, αλλά είναι επίφοβα, καθώς συνεχίζεται...
23 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2023 - 13:33

Αποστολή Ανθρωπιστική Βοήθειας σε Τουρκία και Συρία από τη Μητρόπολη Λαρίσης

Διαδώστε:
Αποστολή Ανθρωπιστική Βοήθειας σε Τουρκία και Συρία από τη Μητρόπολη Λαρίσης

Από το δυστυχές συμβάν του μεγάλου σεισμού που έπληξε την περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας, επηρεάστηκαν περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι, με χιλιάδες θύματα και τραυματίες. Αυτοί οι άνθρωποι, μέσα στο κρύο του χειμώνα, υποφέρουν και υπομένουν, χωρίς να μπορούν να μπουν σε σπίτια, τα οποία μπορεί μεν να στέκονται, αλλά είναι επίφοβα, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα.

Στην πανστρατιά λοιπόν Αγάπης, που κήρυξε η Εκκλησία της Ελλάδος και η δική μας τοπική Εκκλησία, αυτή την στιγμή έχουν συγκεντρωθεί σε αποθήκες μεταφορικής εταιρείας 26 τόνοι τροφίμων, 30 παλέτες νερό και 1.069 κουβέρτες, τα οποία θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τις αποθήκες που έχει υποδείξει η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ώστε με ευθύνη της αλλά και με την συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών να μεταφερθούν στον προορισμό τους για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαριστεί όλους τους Χριστιανούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της, και μάλιστα το έκαναν υπερβάλλοντας εαυτούς και με πνεύμα ανιδιοτέλειας και αυτοθυσίας, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομική δυσπραγία είναι ακόμη δεδομένη. Αυτή η ανταπόκριση όμως, αποδεικνύει και τον αλτρουϊσμό και το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας, ακόμη και σε αυτούς που πολλές φορές μας έχουν πικράνει.

“Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν ανακούφιση και ο Άγιος Θεός να απαλύνει τον πόνο τους, όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία «Μπρέζας Διακίνηση Α.Ε.», που εδρεύει στον Τύρναβο, καθώς και τους υπαλλήλους αυτής, που βοήθησαν στη συλλογή των ειδών από τις κατά τόπους Αρχιερατικές Περιφέρειες και τη μεταφορά αυτών στην Αθήνα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων