13/06/2021 13/06/2021 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης εορτάστηκε η μνήμη των Οσίων Άννας της Λαρισαίας και του υιού αυτής Ιωάννου, καθότι ο Ιερός Ναός έχει παρεκκλήσιο το οποίο τιμάται στη μνήμη τους. Την πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και τέλεσε την...
13 Ιουνίου, 2021 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 14:13

Εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Άννας της Λαρισαίας

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Άννας της Λαρισαίας

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης εορτάστηκε η μνήμη των Οσίων Άννας της Λαρισαίας και του υιού αυτής Ιωάννου, καθότι ο Ιερός Ναός έχει παρεκκλήσιο το οποίο τιμάται στη μνήμη τους.

Την πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Αρχιερατικό Μνημόσυνο εις μνήμην των ενοριτών, αφιερωτών και δωρητών της ενορίας και του μακαριστού κ. Βασιλείου Μπαλάση, ανηψιού του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης, Πλαταμώνος και Τυρνάβου κυρού Σεραφείμ Ορφανού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ”αιώνια ζωή” για την οποία ο Χριστός δεν μίλησε αλλά προσευχήθηκε, απόδειξη του ότι η ”αιώνια ζωή” δεν είναι συνάρτηση της θεωρητικής υποδομής αλλά της πρακτικής της ζωής. Γι’ αυτό και η ασκητική της Ορθοδοξίας είναι η μεγαλύτερη μελέτη της οδού προς την ”αιώνια ζωή”.

Ακούστε το κήρυγμά του:

Δείτε φωτογραφίες: 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων