29/01/2023 29/01/2023 Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στην έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο», άνοιξε την αυλαία της στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου. Παρόντες ήταν η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, οι πολιτικές αρχές της πόλεως και πλήθος...
29 Ιανουαρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 - 9:35

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στα εγκαίνια της Περιοδικής Έκθεσης «Ανακαλύπτουμε το Αρχαίο Θέατρο» στη Λάρισα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στα εγκαίνια της Περιοδικής Έκθεσης «Ανακαλύπτουμε το Αρχαίο Θέατρο» στη Λάρισα

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στην έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο», άνοιξε την αυλαία της στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.

Παρόντες ήταν η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, οι πολιτικές αρχές της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Το ταξίδι στο αρχαίο θέατρο ξεκινά από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα, τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα, και φθάνει μέχρι και την αναβίωσή του σήμερα διανύοντας μια διαδρομή που συνδυάζει πληροφόρηση και ψυχαγωγία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας μέσα από την προβολή videο και διαδραστικών εφαρμογών.

Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οικογένειες αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, ενώ είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη και από ΑμεΑ.

Η έκθεση εμπλουτίζεται από φωτογραφικό και εποπτικό υλικό σχετικά με τα δύο αρχαία θέατρα που σώζονται στην πόλη της Λάρισας, καθώς και από αρχαιολογικά ευρήματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας που σχετίζονται με το αρχαίο δράμα.

Σημαντική είναι η συμβολή του Θεσσαλικού Θεάτρου στην έκθεση με την παραχώρηση θεατρικών κοστουμιών από εμβληματικές παραστάσεις τραγωδιών, με τις οποίες έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στη σύγχρονη παραστασιολογία του Αρχαίου Δράματος.

Η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της Πράξης «Το θέατρο ως φορέας παιδείας και πολιτειακής αγωγής στην αρχαιότητα και σήμερα» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με πρώτη παρουσίαση στην Αθήνα, στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων