09/06/2024 11/06/2024 Τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού – Γέρακα Αττικής, εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό, της Αγίας μας Εκκλησίας. Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024 ο Σεβασμιώτατος κόμισε Τίμια Λείψανα, των Αγίων Νηπίων των υπό του Ηρώδου αναιρεθέντων, Οσίων και Ασκητών Πατέρων, αναιρεθέντων, από...
09 Ιουνίου, 2024 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 18:19

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων στον Γέρακα Αττικής

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων στον Γέρακα Αττικής

Τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού – Γέρακα Αττικής, εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό, της Αγίας μας Εκκλησίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024 ο Σεβασμιώτατος κόμισε Τίμια Λείψανα, των Αγίων Νηπίων των υπό του Ηρώδου αναιρεθέντων, Οσίων και Ασκητών Πατέρων, αναιρεθέντων, από τις Ιερές Μονές Αγίου Σάββα και Χοζεβά.

Στην συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.

Το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024 ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων και ακολούθησε η πρώτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί της εγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε ευχαριστήρια αναφορά, για τους κληρικούς που διακόνησαν στον Ιερό Ναό, π. Κωνσταντίνο, π. Αθανάσιο, π. Δημήτριο και όλους όσους βοηθούν ποικιλοτρόπως, το έργο της αποπερατώσεως.

Τις πατρικές, ευχές του έδωσε στους πιστούς και στους Εφημερίους, π. Αλέξανδρο και π. Νικόλαο.

(Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων