10/10/2023 11/10/2023 «Ας ενωθούμε και ας στηρίξουμε ως κοινότητες για την ανακούφιση του «υποφέρειν» Αυτή την χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι αφιερωμένη στις #Κοινότητες που νοιάζονται. Οι κοινότητες που νοιάζονται, φροντίζουν τους πάσχοντες εντός της κοινότητας, τους βοηθούν να ζήσουν στο σπίτι τους, τους συνδέουν με τις απαιτούμενες υπηρεσίες και ευαισθητοποιούν την ευρύτερη κοινωνία...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 0:09

«ΓΑΛΙΛΑΙΑ»: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Διαδώστε:
«ΓΑΛΙΛΑΙΑ»: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

«Ας ενωθούμε και ας στηρίξουμε ως κοινότητες για την ανακούφιση του «υποφέρειν»

Αυτή την χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι αφιερωμένη στις #Κοινότητες που νοιάζονται.

Οι κοινότητες που νοιάζονται, φροντίζουν τους πάσχοντες εντός της κοινότητας, τους βοηθούν να ζήσουν στο σπίτι τους, τους συνδέουν με τις απαιτούμενες υπηρεσίες και ευαισθητοποιούν την ευρύτερη κοινωνία σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο τέλος της ζωής. Η παροχή ανακουφιστικής φροντίδας μέσα σε τέτοιου είδους κοινότητες, μεγιστοποιεί τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των ευάλωτων αυτών ατόμων. Μια κοινότητα που νοιάζεται αναγνωρίζει κάθε άτομο ως ξεχωριστό και ιερό, παρέχοντας φροντίδα υγείας σε όλους χωρίς εξαιρέσεις, με απόλυτη δικαιοσύνη, ισοτιμία και σεβασμό.

Λίγα περισσότερα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Ανακουφιστικής Φροντίδας (WHPCD):

Η Παγκόσμια Ημέρα είναι μια ημέρα ενοποιημένης δράσης και υποστήριξης για την ανακουφιστική φροντίδα και τη φροντίδα ξενώνα.

Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι μια διεπιστημονική προσέγγιση στη φροντίδα, που βελτιστοποιεί την ποιότητα ζωής και μετριάζει «το υποφέρειν» σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις υγείας και στους φροντιστές τους.

Η Ανακουφιστική Φροντίδα αποτελεί σημαντική ανάγκη που δεν ικανοποιείται πλήρως.

Μόνο 12% από περίπου 60 εκατομμύρια ενήλικες και παιδιά που χρήζουν ανακουφιστικής φροντίδας, την λαμβάνουν. Περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο υποφέροντας, λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας και αντιμετώπισης του πόνου.

Η ενσωμάτωση της Ανακουφιστικής Φροντίδας στα συστήματα υγείας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της Καθολικής Κάλυψης Υγείας (Universal Health Coverage), ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης των ατόμων και των χωρών. Η καλύτερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας και ασφαλή, αποτελεσματικά και οικονομικά φάρμακα είναι απαραίτητη.

Αυτή την χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα είναι αφιερωμένη στις #Κοινότητες που νοιάζονται.

Οι κοινότητες που νοιάζονται φροντίζουν τους πάσχοντες εντός της κοινότητας, τους βοηθούν να ζήσουν στο σπίτι τους, τους συνδέουν με τις απαιτούμενες υπηρεσίες και ευαισθητοποιούν την ευρύτερη κοινωνία σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο τέλος της ζωής. Η παροχή ανακουφιστικής φροντίδας μέσα σε τέτοιου είδους κοινότητες, μεγιστοποιεί τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των ευπαθών αυτών ατόμων. Μια κοινότητα που νοιάζεται αναγνωρίζει κάθε άτομο ως ξεχωριστό και ιερό, παρέχοντας φροντίδα υγείας σε όλους χωρίς εξαιρέσεις, με απόλυτη δικαιοσύνη, ισοτιμία και σεβασμό.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» είναι μια Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, η μοναδική στη χώρα μας που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων και οικονομικής ή ασφαλιστικής κατάστασης.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» αναδεικνύει τη σημαντικότητα της ημέρας και συμμετέχει όλο τον μήνα με δράσεις:

  1. 11 Οκτωβρίου – Συναυλία στο Ηρώδειο Σταμάτης Σπανουδάκης «Για τον Αλέξανδρο», με τον Βασίλη Σαλέα – μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ (Πληροφορίες εδώ)
  2. 13 Οκτωβρίου – PRESS Conference στην ΕΣΗΕΑ | Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών – Οι 4 φορείς που προσφέρουν Ανακουφιστική Φροντίδα στη χώρα μας μιλούν στην κοινότητα για το παρόν, το μέλλον και τις προκλήσεις για την ανακουφιστική φροντίδα στην Ελλάδα.
  3. 14 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας
  4. 14 Οκτωβρίου – Mνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την υποστήριξη των ασθενών μας ως κοινωνικά ευάλωτης ομάδας.
  5. 14 Οκτωβρίου – Παρουσίαση της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ & του Στοργικού Γείτονα -…στον ΑΟ Κορωπίου (Tennis Club) – Μάθε περισσότερα…www.storgikosgeitonas.gr
  6. 21 Οκτωβρίου – Παρουσίαση της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ & του Στοργικού Γείτονα -…στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Κορωπίου – Μάθε περισσότερα…www.storgikosgeitonas.gr
  7. 6- 31 Οκτωβρίου – Εγγραφές στο Σεμινάριο Ανακουφιστικής Φροντίδας (40 ώρες) σε λειτουργούς υγείας και διοικητικούς υπαλλήλους από όλη την Ελληνική Επικράτεια

Όλοι μαζί για την Ανακουφιστική Φροντίδα δημιουργώντας κοινότητες που νοιάζονται.

Διαβάστε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ξενώνων και Ανακουφιστικής Φροντίδας (WHPCD).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων