09/07/2022 09/07/2022 Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο και Προστάτιδα της Φοινικούντας, στον ενοριακό Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Εικόνα. Στην χθεσινή Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου. Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια...
09 Ιουλίου, 2022 - 11:32

Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα στην Φοινικούντα

Διαδώστε:
Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα στην Φοινικούντα

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο και Προστάτιδα της Φοινικούντας, στον ενοριακό Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Εικόνα.

Στην χθεσινή Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου. Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει την χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, απαντώντας στον ερώτημα γιατί τόσο πολύ στην Ορθοδοξία τιμάται η Υπεραγία Θεοτόκου και απάντησε με δύο ορισμούς για τον πάντιμο πρόσωπο της. Πρώτον: Η Θεοτόκος Μαρία είναι η υπάκουη ανταπόκριση του ανθρώπου στην φωνή και πρόσκληση του ουρανού για την σωτηρία του κόσμου.

Στο “γενηθήτω” του ουρανού κατά τον Ευαγγελισμό της, δηλαδή, στο “χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος με τα Σου”, απαντά με το “γένοιτο” του “ιδού η δούλη Κυρίου”, εκ μέρους όλου του ανθρωπίνου Γένους. Δεύτρον: Τιμούμε την Κυρία Θεοτόκο στην Ορθοδοξία γιατί καθώς γράφει ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ, “Η σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, δεν είναι μόνο έργο του Πατρός που ευδόκησε και του Υιού που επεδήμησε και του Αγίου Πνεύματος που επεσκίασε, αλλά και της Θεοτόκου που ηθέλησε”.

Γέννησε τον Χριστό, λοιπόν, ως Παγκόσμια Εύα και εκ μέρους ολάκερης της ανθρωπότητας είπε το ναι στη σωτηρία ανθρώπου και κόσμου.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Ρομπάκης, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτριος Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Σάββατο με την τέλεση Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως προς ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων